Tävling :)

Har ju som sagt tävlat idag i vääärldens värme!

Msvb: Jag hade knappt hunnit värma upp, startade som nummer 3 och hade inte hunnit rida fram så när jag gått banan så började jag trava fram. Alltså blev det väldigt stressigt.. Men min underbara ponny är så duktig och hoppar endå! Tyvärr är ju inte ryttaren lika underbar ;) Red som en riktig skit så på 4e hindret la hon in ett fulstopp, eftersom jag satt och flängred i en lång galopp och koncentrerade mig mer på att klappa henne än att sätta tillbaka i en riktig galopp ;) Sedan hoppa vi resten till sista hindret som jag faktiskt inte riktigt vet varför hon stannade på, om jag ska vara ärlig. Men men det sista jag sa innan ja gick in på banan var, fan vad oförrberedda vi är nu! Kände itne att vi skulle kunna ge allt. Det var surt att ja red så illa. För första gången på åratal var jag sur för att Pi stannat, på de sista hindret alltså. Jag tar ALLTID på mig skiten! JÄMT!  det kändes liksom inte rätt. Jag tyckte någonting var fel men förmodligen var det  hindret som var som en mur under och sen bommar plus att alla funktionärer satt i ett partytält precis brevid eftersom att hon inte visade något,, som tex markera eller vidare.

Efter Msv var det finalen i div 1. Jag startade först och gjorde en skön nolla! som 2 andra till i laget gjorde, en fick ett litet pet. Konstigt nog så vägrade resten av lagen ut sig, förutom Borlänges andra lag som hade en avsittnning och några fel på"varje ryttare. Alltså vann mitt lag (Borlänge lag 2) :D vi vann heeeela skiten med eftersom vi vunnit en annan omgång och kommit tvåa i en ;) Så blev en massa priser. Roligt nog så var pi skit seg när vi skulle rida arvarv men när hon fattat vinkeln och jag sitter där med halvlånga tyglar eftersom hon endå var så seg så behöver ja inte hålla i munnen. Ja vad händer? pi tror hon är på täbygalopp och far iväg i världensfart. Dessutom har jag en massa blommor och skit i händerna + mina långa tyglar.. ja ni kan ju lista ut hur lång tid de tog innan ja fick stopp på min pärla. hahahha. Bilder kommer senare :)

Yrroll

Yrroll är nu anmäld till gagnef :) ska hoppa 1.20 på Söndagen, om jag vill rider ja 1.30. Men som sagt, ni vet hur fjantig jag är med att den här hästen ska sätta sina rundor. Men vi har ju en helt ny strategi så hoppas den kommer på Söndag ;)

Ny kavaj :D

Det är ju som sagt min 18 årsdag idag! :) Började dagen med en hel del fina presenter från min älskade pojke Andreas! Sedan hämta mamma upp oss med lite presenter bland annat ett presentkort på Aubiose. Väl där så skulle jag ju kolla på pioneer och en kavaj men dom hade inga pioneer där:( Men men.. I vilketfall som helst så kollade ja på kavajer och hittade till en början ingen, men sedan bara tog jag en som var i min storlek och fan vad bra den satt! En pikeur Epson! Blev helt överväldigad för den kostade ju baraca 1800 någonting. Så skitglad! vi ska dock lägga ner den lite i armarna :) Men det är en jätte bra kavaj, så ett bra tips från mig och med tanke på priset! Så är skit nöjd. Provade ett par stövlar som mamma är helt kär i, men 38 var alldeles för stort och de fanns inte 37, så de sket sig. Köpte lite fårskinnnsludd till Pis grimma och svarta knoppar med, ska ju knoppa till nästa helg :) Sen fick jag ju de där två glengordon setten till hästarnea som jag hämtade ut i veckan:) Fast jag betalade ju typ hälften själv ;) Hehe just det fick en mixer av mamma med, har tjatat om en sån i åååååratal! Så rolig hon är ;)

Nej nu ska jag ut och rida yrroll en snabbis sedan ska jag tvätta Pi och packa in allting. För ikväll så ska jag på middag hos Andreas kompis där även Sarah och hennes man(andreas bästa kompis) ska käka. Efter det åker jag hem och de andra fortsätter på lucky. Jag ska ju tävla imorgon så åker hem och gosar med min brors son och min brorsa sen :)

Här får ni en bild på kavajen. Om någon vill köpa min gamla kan ni få den för typ 200 kr. Eller kanske ska ha den när de är dåligt väder?:P
sd

Den är så himla bra figur sydd. Kingsland satt jätte dåligt, provade i Xs och den var skit pösig då. haha

Snart dags för tävling igen :D

Ska ju åka till Aubiose imorgon :) Hade tänkt att köpa en ny kavaj eller ett par till stövlar, eller bådeoch. Funderat på att köpa Pioneerna, för dom är ju så jävla billiga och skit fina!! Och sedan animo kavajen, men vet inte om jag vill köpa en så dyr kavaj? Men den går ju att tvätta ;) Och de tyckte Bosse var skiiit bra, kan detta argument överväga? ;D.. Har funderat på kingsland med röd eller blå på kragen med, men som sagt den är ju också ganska dyyr.. Någon som har tips på en fin kavaj, som är figursydd, gärna kort, men har inte bestämt mig om jag vill ha en kort eller inte än.. Sicka problem jag har, men fan jag fyllar ju 18 år! Sedan fick jag ju sämsta startnummret till strömsholm :P ska ja stryka mig? haha närå de ska ja nog inte, struntar i hur de går, ska bara bli så fruktansvärt kul!!

På söndag är de tävling igen föresten, om jag glömt säga de? Ska hoppa msvb i Ludvika Startar väl laget med, vi måste komma sämst tvåa och de som vann förra gången måste komma sämst 3a. Vi har ju vunnit och kommit 2a de andra omgångarna. hahah:P
bors här har ni laget som ska rida elit nästa år ;)

Näää

Ni tror inte jag fick startnummer 1 i grand prixen eller? fan, fan...faaaaan! :( Men men sånt man får ta:P

MVG

Blev klar ca halv 9 igår kväll med hästarna. Yrroll går så fantastiskt bra. Man bara känner hur han länger ut steget i skritten! Så hilma kul att han blir så fin! Ska försöka få tag i någon som kan rida honom medan vi är med Pideli-Pi på strömsholm och tävlar. Sarah L? Johanna? någon?:P  Får försöka rida honom tidigt på morgonen innan vi åker, så får kanske någon gå promenix med honom någon dag, så får han bara en dag vila och sen tävling :)

Idag fick jag veta att jag fick 2 MVG i kurserna näthandel och information och layout. Hoppas några mer kurser;)

Skit fint väder så hästarna ska få gå ute ett tag sen rider ja lite senare, så dom får njuta av solen :)

Strömsholmstävlingarna

as

Bläää Starlistorna har inte kommit ut än! jag är sååå nervös! Men ska bli fruktansvärt kul att få rida där! Är gråtfärdig!
För er "nya" är jag och Pi en av de c-ponnyer som ska rida grand prixen på Fredag och förhoppningsvis Lördag :) Är en uppvärmningsklass på torsdagen med. vi ska bo hemma hos världens bästa Louise Haaga.

hade hemskt gärna velat ta med Yrroll som sällskap till Pi. Men det går åt så mycket bensin sedan så blir det så mycket om han ska följa med. Hade vart skönt om jag kunde ridit honom lite hemma hos henne och kanske ridit någon hoppträning. Men nä, så blir de inte. fidelie kan vi inte heller ta med, eftersom vi inte har någon egen hage och vill inte att hon bara ska stå. Mycket mysigare för henne att vara hemma då. Sedan kan vi ju även ta det som en träning, för Pi har aldrig vart iväg utan någon kompis med sig. Det var första gången hon inte bodde hemma när vi var och red ridsport ponny cup. Då hade hon dessutom med sig Fidelie som sällskap. Men stog ju hemma hos världens bästa familen Svensson som passade henne om dagarna ( hon är en liten rymmar ponny) ;) Fiddie alltså. Pi gör knappast hyss, hon vet inte ens vad att bocka är. Därimot blir hon väldigt stark och kan stegra vid ärvvarven. :P

hihi skickade nyss iväg ett sms till mamma " Kan inte jag få köpa det där swarowski kristall pannbandet, hitta ett för bara 895" Tror ni jag fick något svar? hahaha NEJ. vi har inte riktigt dom resurserna att lägga ut en 1000-ing på ett pannband. Min älskade mamma gör redan allt för att jag ska kunna träna och tävla och framförallt ha mina hästar! Älskar dig, vet att hon kommer läsa de här ;) haha

:)

Wihoo. har gjort 2 prov nu idag, hoppas de blir MVG på båda, men de ena kanske de blir Vg +. Hoppas verkligen de blir MVG för då får ja mvg i den kursen med ;) Sedan har jag hämtat ut mina nya tävlingsshabrak :D:D:D:D Yrroll fick ett mintgrönt glengordon med mössa och Pi fick beige med blå! :D Dom kommer vara sååå fina så!

Något som är mindre roligt är att jag har världens migrän. Men har tagit mina älskade tabletter! Hade inte klarat mig utan bamyl alltså. Brukar få en sån här attack ca 1 gång i veckan. har hittat en skit bra hemsida www.mantorpstravshop.se tex kostaar jw hjälmen något med 2600! Ett tips för er som ska köpa en sådan :)

Saker kan tolkas på olika sätt

haha var någon soms krev det här:
"öööö fan kul liv du har ! tycker du man ska gå upp i klasserna för fort o riskera att få hästarna att stanna ? då förstör man hästarna! de kanske du också lär dig en dag:="

När man tävlar så måste man nå en viss kvalgräns innan man går upp i klasser ( de högre klasserna) Och har man nått de kvalgränserna anses det att man är redo för nästa höjd. Annars ahde ju inte kvalgränserna funnits, eller hur?  Visst  Man kan nolla massa klasser om man har en häst som är väldigt snäll och hoppar i alla lägen. Men jag tror inte det är så många hästägare som är så dumma satt dom rider höjder dom absolut inte klarar av.  De flesta tränar nog förhoppningsvis ibland på de höjder de tävlar, klarar man de inte på träning är risken väldigt liten att man ska göra de på tävling. Och i de flesta fall finns det även en förståndig tränare och föräldrar tillgänglig?

Tror du inte, lilla människa, att jag var extremt osäker och nervös när jag började hoppa msva? Men jag har förberett mig ganska länge. Jag hade lika gärna kunna suttit kvar och ridit La och vunnit en massa om jag velat. MEN jag vill utvecklas och jag kände vi var redo att gå upp. och de är de jag menar med att man inte ska vara rädd för att gå upp i klasserna. Finns massor med ryttare där ute som sitter och hoppar runt på massa lokala tävlingar och vinner stup i kvarten, Jag menar att man ska ta vara på talangen i ryttaren och hästen. Men absolut inte förstöra den. Jag skrev även i inlägget att jag tycker man ska gå ner i klasserna imellan åt. Det är viktigt som ryttare/hästägare att lära sig kunna "läsa" av hästen, vilket höjd räcker de på? Vart är vi i utvecklingen nu? vart vill vi ta oss egentligen? har hästen kapacitet att hoppa de höjderna jag vill? Om hur många år/veckor/månader vill jag att de ska ta innan jag når mitt mål?

Men att börja hoppa lb istället för Lc är ingen Bid deal.(dvs du "klarar" av lc) Lycka till nu mina tävlingsryttar-läsare ;)

Vill även tillägga att det är sällan man går runt med en nolla i debuten. En del gör de, men många inte. Har Världscup ryttarna förstört sina hästar för att dom river 2 hinder? Nej.. Men det finns en gräns i allting.

Pi D - C

Man måste ju tacka för alla kommentarer! :)
Anledning till att jag lyckats så "fort" tror jag har att göra med att jag ridit extremt mycket dressyrarbete de senaste 2 åren, planerat mina hopptävlingar och hoppträningar. Visst det går att "slas" rida och ta sig långt. Men inte med en sådan känslig ponny som jag har. Jag hoppar tex aldrig mer än en gång i veckan, bortsett från tävling.

Men som de flesta vet så var ju Pi felmätt. Hon gick som D-ponny på 141 cm. Mätt av en mätman som gjort sådär med en handfull andra ponnyer med. Tex mätt ponnyn till häst när den bara var 146. Jaja i vilket fall som helst så när vi slutmätte Pisen så visade det sig att hon bara vart 1.40. Hon har mätts efter det och vart C-ponny med.

Iallafall så Gick Pi En La som D-ponny och vi nollade. Det var inga relaterade avstånd i huvudtaget, och det var väl anledningen till att vi nollade. Eftersom att det är väldigt svårt för en Ponny att hoppa höga hinder på felavstånd. Detta gjorde att PI helt tappade självförtroende(och jag med då). Inget avstånd stämde om vi inte red på för fulla muggar och det här tempot går man inte långt med. Vi gick ner till lc/lb och även här vägrade vi ut oss. Men efter att Pi fått bekräftat att hon var C-ponny och vi började tävla igen stämde ju allt. Vi startade en La i April 2008 som vi nollade. Sedan startade vi nästa tävling i Jui där vi hoppade Lc/lb med 4 fel, sedan hoppade vi några mer lokala Lb innan vi startade 2 La i Ludvika där vi nollade båda och var klara för msv. Och här är ett levande bevis på hur viktigt det är med avstånden och rätt tempo och rytm i galoppen. Jag hoppade ju "samma" höjder visst de var 90/1m- en1.10 som var lb då och nu hoppar hon från1m - 1.20. Men skillnaden är att vi vägrade ut oss i varenda start då inget stämde, trots att det var lägre. Nu hoppar vi samma höjder och dessutom högre men med rätt avstånd m.m och då funkar allt.

Pi har ju vart  galopp ponny och vi har ridit enda upp på SM-nivå. Men ponnyn har ju vart otroligt oriden. När jag fick henne kunde hon inte gå i form i några gångarter. Det här har vi kämat med hur mycket som helst. Men längre upp än La kan man inte ta sig med en sån här ponny om den inte är  välriden. Så mina resultat var lite varierande, hade  2 4a felare, en 9 felare, en uteslutning i Msvb men sedan satte vi nollan, en dubbelnolla som avslutning på 2008. Hela vintern tränade vi hårt i snön, mycket puls arbete där hon fick jobba i galopp i den höga snön.

Så första tävlingen satte vi både en nolla i La och sista nollan i msvb. Men eftersom snön försvann och vi inte har något ridhus så fanns det minimalt med ställen att rida på. Det satte sina spår direkt, nästa msv vägrade vi ut oss.Sedan hoppade vi en Lb nolla som vanligt ;) nästa tävling blev La, men 4a fel och en uteslutning i msv.
Men så kom April, det gick att rida nästan överallt, vi var på träningsläger för Louise Haaga och ja, April var en riktig träningsmånad. Vi gjorde bara en Start i LB där vi var nolla.

Första tävlingen i Maj Var hon skitfin, visst inte så bra resultatmässigt, men jag kände att något hänt med henne!
Helgen efter i skogslotten fick vi beviset.  Nolla i msvb, ett riv i MsvA, Nolla i La och nolla i Msvb. Och fan vad bra det känns nu!

Så det jag vill säga är att man inte ska ge upp pga av några misslyckande. Ändra på något i ridningen istället. Och framförallt tycker jag man ska gå ner i klasserna om det går dåligt, men även imellanåt också.
Om ponnyn inte går bra i dressyrarbetet och det inte funkar att hoppa la/msv, ja tänk på dressyrarbetet och låt den hoppa kanske lb/la ett tag. Sedan tycker jag inte man ska vara för rädd att gå upp i klasserna heller. Visst man kanske får ett stopp och två riv, men du vet vad du har att jobba med..

adsvden här nacken ligger detmycket dressyrarbete bakom!

Ridsport ponny cup

Jag har aldrig vart en ryttare som vart placerad högst upp i de högsta klasserna, utan varit bäst ca upp till La. Att rida på msv nivå för mig har liksom vart en dröm. För exakt ett år sedan så startade jag en Lc, nu ett år senare rider vi msva. Känns förjävla bra att "synas" på tidningenridsportshemsida nu. Jag ligger rankad 6:a i ridsport ponny cup, dock tillsammans med typ 15 st till. Hehe.
sdgd
Hahah tyvärr så rids andra omgången nu i helgen, som jag itne ska rida, så lär nog inte ligga där så länge till ;)

Fina hästar

Hästarna går så hemskt fint just nu! Igår red jag igenom Yrroll lite. Endast i trav och skritt, men fan så fin han var! Jätte mjuk &lyhörd. Hoppas jag orkar tävla nästa söndag! Kommer ju hem från strömsholm emd Pi på Lördagen så är ju lite tight, men de får man ta som tävlingsryttare! Iallafall om man vill komma någon vart!

Pi har vart otroligt het idag och igår. Hon har ju inte gått fullt ut nu i två veckor eftersom hon haft en lite "vilo period" då de är ganska mycket och stora tävlingar i juni/juli. Dessutom är de Sm i augusti. sedan kommer hon gå lite lugnare igen. Frågan är bara när jag ska ha tid att tävla storhäst tävlingar. hahah Men men hoppas ja gör en bra nolla i msva på strömsholm(om ja rider msvan) För isf får yrroll gå i rommehed, sedan kanske jag tar en tur till Gagnefs nationella med honom. Dessutom har han en tävling i Älvdalen i slutet av juni, så han kanske kommer gå 3 helger (förhoppningsvis) nu i Juni.

Idag ska jag göra lite galopparbete med Yrren, träna lite förvändgalopp ich galoppombyten på rakt spår :) Pi ska jag fortsätta rida lite "lugnt" vi ska träna halter och ökningar. :) Sedan får vi väl se, man brukar ju stöta på nya "problem" varje dag som man behöver lösa :)

På Lördag fyller jag ju år, och då ska jag och mamma + Andreas åka till Aubiose och shoppa lite. Ska nog köpa nya stövlar och ny kavaj, eller något av de :) Lär väl hitta en del, men kommer ju gå åt lite pengar nu dom här tävlingsmånaderna framöver, så det behövs sparas!!
kyewyj

Pether Markne

Hemma från Pether Markna träningen nu! Eller rättare sagt igår! Har vart riktigt lärorikt och jag tror verkligen jag vet hur jag ska rida yrren nu :) Han har verkligen gått så jävla fint i helgen! både i markarbetet och på hinder! Det var galoppombytena som inte satt först, men efter några varv så var dom riktigt bra! fan han blir så snygg nu!

Jag kom ju dit i Fredags fast kursen skulle börja på Lördagen så fick sova i beridarnas hus för att slippa sova själv. Sedan gick jag upp klockan 7 för att fodra honom och äta frukost. Efter det gick jag ut på en promenix där han fick äta en massa gräs ( han stod ju i box hela dagarna) Sen mockade jag och borsta av den skiten som i princip var obefintlig. Allt de där tog endå flera timmar för mig och det var lunch, banbygge och sedan anlände legenden Pether. ;) för er som inte vet var han förut itnernationell ryttare i hoppningen med sadlade om till dressyr och har även hunnit rida OS. Sedan att han är Malin baryards tränare behöver jag väl knappast nämna?  I vilket fall som hels så  var han grym att rida för. Han var inte sträng, men absolut ingen mes tränare som säger att det är bra om det inte är BRA liksom. Det första han gjorde med mig var att länga stigläder 3 hål. TRE hål? haha ja rena rama dressyrläderna. Men jäklar vilken skillnad det blev att tygla min polle då. Visst jag korta ett hål när jag hoppa. Men dom där läderna ska jag ha. :)

Den första dagen var det väl lite mer markarbete. Det avsolutades senare med en linje där man hoppa in i diagonalen sedan ett galoppsprång lite snett så stog de en linje på medelinjen.gissa om jag var trött efter dagen! hahah.

Vi hade även lite teori på kvällen där Pether pratade om resurser. Alla har inte resurserna att kunna rida internationellt liksom. Och det är något man måste förstå när man sätter sina mål. Men Louise sa att det är ju tur att man kan hålla på med vår idrott i tiotal år så man har ju några år på sig att bygga en bra ekonomi, för just de målet. jaja, sedan skulle alla säga sina mål. haha ja det lät ungefär såhär "rida bra 1.50." "Stadiga 1.40"" ja det var ju Sm, men nu är vi klara för det" Hahah ja, jag tävlade ju inte riktigt på samma nivå kan man säga ;)endå gjorde yrroll och jag precis samma övningarn på samma höjd(förutom att vi inte var med till höjning på ett räcke, alltså hoppa 1.50) Men jag sa att mitt mål är riktigt bra 1.30. Och den för de mesta negativa Pether sa me det kommer du absolut göra, han hoppa jätte fint idag. Och när jag säger att han inte säger något om de inte är sant, eller hur jag ska förklara. Så menar jag de också! Han säger själv att han är mr negativ och det vet alla omkring honom. :)

Lördagsnatten verkade de länge som om jag skulle få sova ensam i spökhuset, men Carolin kamensky kom till undsättning! jävla skönt det! Är ju världens mest mörkräddaste!

Söndagens träning bestod av banhoppning. LÅNGA banor typ 16 hinder/bana haha. och vi hoppa 2 banor + uppvärmning. Yrroll var skitfin idag med! hoppade bana runt 130 något hinder låg på 1.40 :) Lätt som en plätt var de. De saker som jag ändrat i min ridning under helgen är att jag ska ha 2 tyglar på honom, hela tiden sitta ner med rak rygg så jag får med honom hela tiden ( allltså inte stå upp hela banan som en viss stildommare tyckte, haha)och Hela tiden engagera honom under ritten. Fan är så jävla laddad för nästa tävling nu!!! :D

Nej nus ka ja ut och rida Pi grisen

Nu åker jag

Nu kommer pappa med tåget vilket minut som helst! Min älskade pappa har åkt upp från stockholm för att köra ner mig till Louise gård i västerås:) Sedan kör Bosse upp mig på Söndag! allt är nästan klart nu. ska bara packa täckena och maten, sedan hästen förståss. Men han behöver ju baaaaaaaadas! :O Så har verkligen inte tid. Men måste ju äta frukost med. Eftersom jag är av det kvinnliga könet kan ja ju göra två saker samtidigt! ;)
tar med mig kameran ner :)

Puss på er och framförallt andreas, mamma, min brosa, pappa, mormor och alla andra i släkten som alltid ställer upp :) för vet att ni läser min blogg ;) thah. Älskar er! :)

79dsv


Kommer sakna min Pi med :'((((( Ullis du får nog komma hit och hålla henne i trimm medan ja är borta ;D

Världens bästa Andreaaaaaas

Jag kommer precis hem från en härlig rid tur med mig häääärliga pojkvän :) Vi var på silverhillstable och red en tur med en sån där guide eller vad de heter :) Andreas var så himla duktig och vi travade och de blev nästan ett litet galoppsprång eller vad den gjorde ;) Haha min jäkla nordsvensk gjorde en brallning med mig. hahah Så himla söt var den :) Är så stolt över Andreas alltså!

Nu ska jag ut och rida mina egna hästar sedan ska jag smörja alla Yrris saker och ge honom ett bad. Jag ska ju som sagt åka till skästa gård imorgon! Är lite nervös alltså! eller skit nervös. Det här är värre än att tävla. Sedan ska jag sova borta för första gången utan någon jag känner sedan ja var 10 år ;) hahah Ska förmodligen sova helt ensam i en stuga inatt. Utan internet och utan pengar på mobilen! Pooor little meee! :(

Nej nu ska jag och mamma mocka hästbajs ;Dwggkyewyj1mjj

Pether Markne!

Wiihoooo. Mamma har överraskat mig lite merden träningshelg för markne i helgen! Hon har snackat lite om de, men vi har ju typ levt på nudlar hemma så en träning för 2600 trodde inte jag var aktuell. Men när min mamma är i farten med något hon tycker jag är värd så finns de både omöjliga och möjliga medel som hon tar till.

Egentligen får jag inte rida den här kursen eftersom man ska ha tävlat lägst msv. Och det har jag ju inte gjort på Yrren. Men Louise Haaga ringde hem till oss igår och sa att hon tyckte jag kunde vara med. Jag tävlar ju endå högre på ponny sedan så tyckte hon jag hade "rutinen" inne. Så Pappa ska åka upp från stockholm och hämta mig och sedan köra ner mig till Louise gård, så bor ja hos henne. På lördag och Söndag så är träningslägret :) Är jäääätte nervös eftersom jag vet att dom jag ska träna med är betydligt bättre än mig. Sedan är ju Yrroll eller litet freak just för tillfället, eller jag är freaket som vill få han göra saker han inte riktigt orkar.;) Men men ska bli fruktansvärt kul!

Blääääää

Heelt ensam! :( är helt ensam hemma hos Andreas eftersom han är ute på klass fest, sedan ska han nog till baren. Så jag agerar husvakt eller något liknande. Hans familj är på cypern och Lars och Linda är också ute. Men men blir väl att cykla in till Leksand och hämta mig älskling framåt små timmarna.

Yrroll var ingen samarbetsvillig häst idag, så inget går som jag vill idag. haha!

Sjukhus

Har nu vart på vårdcentralen och hos tandläkaren. Med hostan kunde dom inte hitta något. Går de inte över om en vecka måste dom undersöka ytterligare och skulle jag få feber ska jag komma in omgående. Gällande revbenet så är det förmodligen en spricka i de pga av allt hostande. Eftersom man inte kan göra något åt de så får man vila ut läkningen. Det kommer dock förmodligen göra lite ondare snart innan de har läkt.
Hos tandläkaren blev det inte ett allt för posetivt svar, eller vad man ska säga. Ett gammalt hål som behöver lagas. FYYFAN, varför kunde dom inte gjort de på en gång för två år sen så jag sluppit lida nu! haha. ska be om sövning ;)

Och sedan vad gällande hästarna har dom vart lite lugnare idag iaf. Men känner fortfarande av gårdagens tribbutt runt området. Pi ser lite ut som en slaktkämpe;) haha söthästen!!

hmm, måste börja ta en funderare på vad jag ska rida för för klubb nästa år. Kommer inte vara kvar i insjön iaf. Men Borlänge vet jag inte än :) Kanske går till Skästa eller så stannar jag kvar i borlänge.

Så sorgligt att gå överoch bara rida häst! :( känns så jobbigt att inte veta vad jag ska rida för polle/pollar  nästa år. Men det värsta är ju helt klart att min älskade Pi inte kommer vara min:(
fgsFebu0

På rymmen..

Idag hände det något fruktansvärt! Jo min älskade hästar hade på något vis haft sönder tråden i hagen och var på rymmen. visst dom var bara max 200 m från gården men det var jävligt läskigt när dom var på vägen.. Vi klarade oss undan med att fiddan fick ett jag unden mulen och pi fick några små sår på bakbenet. Tur att dom är så hemkära och kära i varandra så dom inte sticker var för sig långt ifrån oss.

När jag äntligen fick tag i Fiddan och fick med mig nikita och yrroll så var vi inne i en hagen som är i en annan hage(svårt att förklara) Men då hoppar yrroll över tråden. haha, tur att han inte släppte ner benen som han gör ibland och fastna!

Älsklingarna var helt slut när dom kom in i stallet där dom fick stå resten av dagen. Min älskade Andreas var ute och myste lite med pi och yrroll på eftermiddagen så dom fick äta lite gräs och få friskluft. Tråkigt för dom att stå inne halva dagen, men vi ville inte riskera att dom skulle bli uppjagade igen om dom gick in i en annan hage..

Nej nu ska jag mysa med mitt troll, Andreas!

Pifisen

Idag har Pi satts igång efter sin  vila/återhämtning som hon haft efter de här 2 tävlingshelgerna. Blev en barbacka tur ute i byn, och hon var snäll ;) Nerverna för strömsholmstävlingen börjar komma nu. Höhö besök gärna deras hemsida www.stromsholmstavlingen.se

 :)
adsv

bakslag på mig

Som de flesta som känner mig vet så har jag haft en förfälisk hosta i sisådär tre veckor på Måndag. Både jag och mamma har trott att det ska gå över utav sig själv. Men icke sa nicke, det har de inte gjort än! Nu verkar resultatet utav de blivit en spricka i revbenet.
Jag har ont när jag tar djupa andetag och ja, när ja hostar är de inte skönare direkt. Har hela tiden trott att jag haft "sendrag i andningen" Ja jag vet, ett uttryck jag hittat på själv! Men ni kan ju tänka er tanken.

Men men, får väl en tid på VC på Måndag så får dom kolla upp det här. Vad gör man med revbenet? Det är väl ingen fara att rida som vanligt? Inte nog med de här så ska jag till tandläkaren på Måndag. Förmodligen har jag runt 5-6 hål. Så mycket godis som jag äter..

Yrris

Resultaten idag blev ganska exakt lika som igår.. lilla bäbis yrroll, det är inte lätt när piloten är sämst! det blev ett riv på tvåan där han kom lite nära och sen på näst sista hindret med, annars hoppade han toppen. Från 3an till 7an var det perfekt, gillade tempot, men han har ju som bekant lite svårt att gå jämt i det. Men den här hästen är så fantastik och snäll och försöker alltid göra rätt så han ska rädda mig. :) Min älskade yrroll. Men det är bara kämpa på. tänka på hur fin jag fått han sedan han kom. :)


sdB Jag hoppas det här ska få bli min nya stjärna lite senare! En riktig pärla. bara 8 år och går 145.


Föreste uttalade speakern yrroll lite coolt. Alltså lite engelskt typ,. ska nog börja kalla han så :) Andreas mobbar ju jämt Yrren för hans fjantiga namn, sedan även att pappan heter Troll. hahah, Pärlan Yrroll :)

Yrrolls och Andreas dag

Yrroll har vart duktig idag! skött sig riktigt bra! eller okej, han kunde lyssnat betydligt bättre tillbaka på banan idag. Men är nöjd med honom! Han var skit fin på framhoppningen, lyssnade hela tiden och hoppade runt och fint! Väl inne på banan så kom jag lite stort på ettan vilket gjorde att han braka iväg i en väldans fart eftersom jag inte hade full kontroll, som man måste ha på honom. Resultaten blev att vi kom stort på hinder nummer 2 som var en oxer. Eftersom han hoppade stort på den så rev han bakbommen. Efter det tog det ett bra tag innan jag fick stopp på honom, fick typ göra halt och fatta ny. Sedan hoppade han jätte bra till kombinationen där han stack lite igen och rev oxern ut. Det var inga små pet utan vad klumpiduns riv. Så därför är jag riktigt nöjd med honom. Det blåste rejält på täävlingsplatsen och det kan vara en av anledningarna till att han var så pigg. Men det var vår andra 1.20 för iår så 2 riv tycker jag är rätt bra resultat endå! :)


Imorgon ska vi hoppa en till 1.20. Hade tänkt att rida 1.30 också om han går bra i 1.20. Men så dåligt som han endå lyssnade idag så är siktet på 1.30 låååångt borta ;) haha för en La(120 för storhäst) kan alla ta sig runt. men det är ett stort steg att gå från la till msvb.

babyhästar

Idag är min Andreas hela 20 år! Och han var bara 17 år när han fick sin första lilla puss av mig :D Min lilla pärla, när blev du så stor?

Idag är det tävling på Yrren, hoppar som sagt bara 1.20 får se hur det går då, inga förväntningar men men.

Nästa tävling blir Ludvika där Pi ska hoppa msvb och finalen i div1 där ja är utlånad till borlänge. Sen helgen efter de, eller rättaresagt Torsdag till Lördag håller vi till på strömsholm där vi hoppar msvb och msvb + 5. Kanske msvsa om vi går till final :) Sen far vi hem och på söndagen tänkte vi att Yrren skulle hoppa typ 1.20/1.30 i Falun ;)

Hoppas jag tar nollan i msva på strömsholm, om inte så åker vi till timrå på meeting :)

Mina älsklingar

Imorgon fyller min älskling Andreas 20 år!!!! Grattis mitt allt!!! :)

Dessutom ska jag tävla Yrroll i 120. Faluns tävlingar på lugnet gör premiär för helgen, så är ledig från skolan ;) men hoppar bara en 1.20 på honom, får se hur de går:P han har ju vart lika crazy de senaste dagarna.

Idag red föresten vincent 3 år på honom, bäääbis yrren:)

Här kommer lite mer bilder på Pi :)

adsv
Världens finaste ponny

wsEG
Bäbis Pi

d<f
Skrittar fram :)

fg
Snygg Pi

d<fb
Framhoppning

sF
framhoppning

Mer bilder :)

defb

 g Lite suddig, men en bit över ;) msvb

f g haha msvb

dg msva :D

rfgt haha bääbis

Bilder

kye Pi i msva

eb Pi i msva

u0 Pris utdelning

79 Prisutdelning

t89p omhoppning ridsport ponny cup

79 dukiga Pi, typ msvb tror ja

80 sista hindret i omhoppningen, haha

fler bilder kommer senare :)

Fantastik häst, fantastisk helg!

Pi har vart helt underbar hela helgen. Hoppat så sjukt bra! men jag har inte haft turen på min sida ;) Eller inte i Lördags iaf

Lördag
Msvb - Pi hoppar riktigt bra, fina runda språng, är pigg och ja, precis som hon ska vara! Nollar och började omhoppning, men fick avbryta då jag fått ett tidsfel. Max tiden var 47,0 jag fick 47,2. Då märkte vi direkt att vi var på elit tävlingar där Många av Sveriges bästa ponnyryttare var samlade.  Kraven är höga! Tråkigt med tidsfelet men jag var så nöjd med Pi så brydde mig inte. :)

Msva - Pi hoppar riktigt bra,luftiga språng, är på och ja, perfekt som klassen innan. Dock började jag backa henne lite inför en trippel. Eftersom jag inte ville trycka av henne stort på den. Vi tucha bommen och den studsde på hållarna och sedan ner i marken, faaan! ;) Hoppade såklart resten av banan felfritt! Underbara häst. I vår andra msva. Sjukt nöjd med henne. Men man hade ju kunnat önska att man hade lite mer tur ;) bommen kunde gärna fått legat kvar, hahah Eftersom att vi då hade vart klara för SM. Men vi vet nu att vi är etablerade på högsta nivå och jag hoppas inte nollan är allt för långt bort. :)

Söndag
La - Lekande lätt, dubbel nolla. Jag red utanför till hinder nummer ett, hade tänkt ridit innanför, men fick inte för mamma. Hade annars vunnit då ettan vann med 1 sekund. Jag kom 4.a.

Msvb - Lika fin som de andra klasserna, jag red dock inte så fint kan ja tänka mig, benen var som gelé ;) Pi sätter en perfekt nolla och vi är klara för omhoppning. Av 90 ekipage var 23 till omhoppning. = svår bana. Jag startade som nummer 4 och satsade. Fick till riktigt bra svängar. Till näst sista hindret hade jag tappat stigbyglarna och kontrollen var som bortblåst. ett stopp på en bred oxer. Rider ännu sämre till sista hindret som är ett jätte smalt plank, stoppar såklart där med. hahha och är då utesluten, surt om fan! Och jag har nog inte vart så arg på mig själv någon gång! vi åkte hem innan klassen var klar, vilket var jävligt dumt, för min ritt räckte endå till 20.e och sista placering!  så får ju inga priser nu, men men har 10 poäng med mig, segraren får ju 22 så inte så långt efter!

Vad ska man säga om denna häst. Underbar räcker inte! hon är mer än så!!!


Massor med bilder kommer så fort jag fått dom :)

Och tack familjen svensson för att vi fick bo hos er :) <3

Och en eloge till tävlingsarragörerna, riktigt bra tävlingar och allt därtill.

Pideli-pi

Har fått tillgång till min brors dator, där vi sover inatt! Pi har vart jäääävligt underbar! Nolla i msvb men fick ett tidsfel och i msva fick vi ett ynka litet riv! mer detaljerat och förmodligen bilder kommer senare när vi är hemma :) Imorgon är det tidningen ridsport ponny cup!

Älskade Pi

sitter just nu och lyssnar på simply the best, och mina ögon fylls med tårar. Det här är Pis låt. Så fort låten spelas i högtalarna blir hon helt galen. hon älskar att få galoppera ärvvarv till den här låten.. Min älskade underbara Pi

From Leksand to Nyköping

Vi håller på att packa för fulla muggar här hemma. eller okej, jag sitter och äter frukost just nu ;) Klockan är bara halv 9 på morgonen och jag har hunnit pussa min älskling, tagit ut hästarna, städat bilen, packat en del och ätit frukost, rätt bra endå!

Jag ska smörja alla saker, kanske tvätta hästarna(har inte bestämt än) Packa Pis utrustning, fixa iordning hästarna, dubbelkolla min packning och packa bilen, göra iordning allt hö och mat som ska med. Sen bär det av! :D Vi har tänkt att åka runt lunch, vid 11-12.

Önska mig lycka till under helgen! Får se om jag får tag i en dator så jag kan skriva. Annars är vi hemma på Söndag kväll igen :)kbkbfin
wgg

Snart så

Imorgon åker vi! :) Det ska bli jätte kul! Har börjat packa mina kläder lite smått, resten fixar jag imorgon. DEt är sådant oväder här så har inte kunnat ridit, mår riktigt dåligt över det ska ja säga!! En stor klump i magen! :(

Idag kom jag inte hem fören vid halv sex, åkte hem till min älskling efter skolan där vi somna gott i sängen! Sedan hämtade mamma mig och nu har jag bakat bullar för fulla muggar. Ska ut och pussa min älskade hästar så dom förstår hur mycket jag älskar dom innan ja hoppar in i duschen. Klockan 9 kommer min brorsa! :D Han ska vara hästvakt till Yrroll och nikita :)


Snart dags för tävling igen :d

nervositeten kommer smygande kraftigare och kraftigare för varje dag! Om TVå.. 2.. two.. dos dagar så åker vi! :D då bär det av till Nyköping där Pi och fiddie ska stå uppstallade. Fidelie följer bara med som sällskap till Pi :) Dagen efter så ska vi tävla på skogslotten i norrköping. Sista dagen avslutas med ridsport ponny cup kval 1.

Dock har jag inte bestämt vad jag ska rida på för bett än. funderar nästan på att ta pessoat, men ska fixa ett delta först, då jag på något konstigt vis tappat mina.  Men men, det återstår att se, tar med några träns och bett så jag har att välja på :) Det är ju strax dags att börja packa :D Ska bli sååå kul!

Ikväll ska jag hoppträna Yrroll för Uffe och Pi ska få ut och gallopera :D

Min helg :)

kbkbjj

Hästarna har kämpat på bra i helgen! :)

I Fredags så började tävlingshelgen med en LA, en A:0 som jag hatar! ;) Satsade lite mycket och fick ingen bra förhållning till tvåan, så försökta trycka av henne, men de blev så stort så hon stanna och jag höll på att flyga av i farten ;) hahah. Sen så till 4an så lyssna hon inte igen så hoppa nästan rakt in i 4an, pi som aldrig hoppar när hon ligger fel. Men hon var så jääävla övertaggad alltså. Slutade då på 8 fel och jag var riktigt förbannad på mig själv att jag red så uselt! Inte nog med det så hade mina jävla skiiit skydd åkt ner, så pi hoppade med dom nere vid kotan istället för på benen. Och har tjatat på mamma i flera månader. Tyckte så synd om Pi och det fick allt mamma tåla! ;) Som tur var åkte vi och köpte nya på Lördagen :)

Eftersom att tävlingarna dragit ut väldigt mycket på tiden och bosse och mamma började jobba så var jag tvungen att stryka msvb, hon som var precis så som ja ville ha henne! Kanske kunde vart bättre på att lyssna tillbaka, men men. Så var verkligen riktigt arg! Tänkte stryka hela helgen för jag var så sur. Tur man har världens bästa som kommer och räddar helgen, Andreas!:D Jag bestämde mig iaf att rida Lördagen på Yrroll i insjön.

I 1m var han jätte fin, lyssnade väldigt, väldigt bra! Hade ett jämt tempo hela tiden och det blev inga kråksprång! Han lyssnade frammåt om jag ville ha honom frammåt! Nästan Perfekt, visst, kunde ridit fortare, men det är banhoppning och inte fälttävlan. Väldigt konstigt nog så skulle man helt plötsligt rida fälttävlans tempo, stå upp hela banan och kråkhopp var det inga fel på? haha jadu. Brevid banan så var det några som sa: Fan vad fint hon rider, verkligen en stilhoppningsryttare. Slutade på 46 poäng, väldigt bra trodde jag. Men sedan kom det massor som verkligen rider,ja... som slashasar som fick över 50 poäng. max poängen var 70. Alltså fick jag urusla poäng. Och en gammal gubbe( ska inte nämna några namn) Som rider med trasig utrutsning, knashopp, ojämnt och ja folk brukar prata om hans stil och han fick högre poängän mig?Och det roliga är att precis samma domare har dömt ner mig och Pi massor. Folk på russ med stolsits har slagit mig när hon dömt. Har vunnit varenda stilhoppning förutom för henne, och en gång i vansbro. Vad ska man tro? Sen var det många som påpeka att det var en Leksandsdomare som sedan dömde väldigt högt på just leksandsryttarna, men en del red väldigt fint! det gjorde dom, men långt ifrån alla. Jaja, nog deppat om det där ;) Men man blir så sur när man är så nöjd med hästen!

I 110 tänkte jag, visst jag lägger upp tempot, dommar jävel ;) Så ska jag visa att jag vet hur man rider min häst ;) det blev som jag visste, yrrol slår om i bakbenen, allt blir fel och vi får med oss en bom i grunden. Sur jag var ;) Men mest på att jag inte kan fokusera och koncentrera mig på det jag ska..

På Söndagen var vi i Mora igen med Pi. Hon var riktigt fin i msvb, fan vad hon lyssna alltså! Jag var då lite dålig på att få lite mer tryck över en oxer så peta den och sedan peta vi ett räcke som var ur en sväng där man vände upp från långsidan till kortsidan. Så slutade på 8 fel i msvb. Men var 11 hinder och typ 13 språng

Kändes riktigt bra för msva eftersom hon var så positiv och lyssnade, tyvärr var hon lite föör het så kunde inte riktigt följa med i sprången som jag nog hade behövt gjort.Men men, Pi var så jävla fin, och hoppa riktigt bra! Tyvärr släppte jag stödet på tvåan som var en maxad oxer så fick ett stopp där. sedan riktigt fin genom kombinationen och över en till maxad oxer där hon hoppade upp sig så mycket så jag flög i obalans, dumt nog är jag sen tillbaka och får aldrig henne på bakbenen och hinner inte få något stöd, så blir ett fjutt stopp där med. Hoppade det innan vi gick ut och hon var väldigt fin då med:) Så är väldigt nöjd med henne! På den här nivån är det känslan som räknas, och inte resultaten, som man lätt får på hjärnan. Dessutom var det jätte kul att hoppa den höjden! Riktigt laddad för Skogslotten och ridsport ponny cup nu! :D


span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Mer bilder

jj Fan vad fin han är min prins :)

dsv Hahah titta inte på mig! Men han har fina framben! :D

v prutten Yrroll :D

yrroll

Helgen går inte som jag vill! :( Ska verkligen inte nämna stildomarn i 1m alltså, fått något om bakfoten kanske.Tfinur att mina hästar är bäst endå! Imorgon är det sista tävlingen den här helgen =)

fljf Haha det här ska föreställa 1m? Men tror nog mer 70 eller något. Yrris är inte samma gamla tunna häst som jag köpte, han börjar bli lite biff ;D

1m i 1m :)
fler bilder kommer!



RSS 2.0