:D:D:D:D:D

Miiiiiiiiiin hjälm har koooooooooooommit :D

Köpte john whitaker hjälmen med hans autograf :) Ser typ ut som den jag har, men jag har en dressyr hjälm, Victor hugo


span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Tillbaka!

Ååh har inte hunnit blogga sedan i Fredags. Då vi kom hem sent i Lördags + att jag gick ut med några kompisar, heela söndagen har mamma haft datorn och igår har jag bara inte hunnit.

Så nu tog jag tillfället i akt medans mamma är iväg ;) Hon har nämligen en massa examinationer som ska in i veckan, så hon pluggar för fulla muggar.

Jag var ju som sagt och tävlade i Lördags: Dagen gick åt... jaa... .. rent sagt skiiit. Det började med att mina ridbyxor gick sönder precis innan vi skulle lasta. Det var bara in och byta med en gång. Det var en väldans tur att jag tvättat två par dagen innan! ;) Sedan for vi iväg. I Insjön mötte vi upp lillan och ullis för att byta transport och bil. Vi använder deras bil med vår transport, omständigt? ja! Men det är ett måste :) Då pi inte vill åka i deras transport och deras bil är bättre :) När vi var på väg till tävlingen var det lite vingligt. Lillan antog att det var lite luft i något av däcken på bil eller transport, men vi gasade på.

Väl på tävlingsplatsen var det otroligt lerigt och blött. hatar början på våren!! Vi märkte även att det inte var så mycket luft i däcken. Men var inge mer tanke på det. Vi gjorde iordning hästarna och gick banan som man knappt fick gå! Det var sååå jävla stressig tävlingsplats! Allt skulle gå fort och så, men vi fick inte chansen att gå banan riktigt. På framhoppning fick man bara rida i vänster varv, hur idiotiskt är inte det då? Man vill ju ha hästen "klar" i båda sidorna. Inte var det direkt mindre krock risk heller. All energi gick ju åt att tänka vilker håll man skulle rida. nej fy! Hatade den regeln, precis som en hel del till gjorde!

LA:
När det var dags att gå in på banan var det en enda som gått dubbelnolla, resten hade typ 8 fel i grunden m.m. Så jag gick in för att nolla. Vet ni vad jag gör? jo jag river första hindret. Vi som aldrig river! hahah Jaja, jag visste att 4 felarna låg placerade, så det var bara att gasa på för att få bäst tid av dem. Pi tittade på varenda hinder alltså. hahah.Nej fy red skit. Men efter min ritt gick jag in på en tredje placering (av 5) Och det var då tre kvar. En lyckades ta sig till omhoppning på typ 8fel, så jag slutade 4. Med 4 fel i grunden ;) Den är väl bra?

MSV B: ALLT var kaos. Det var fel banskiss som satt uppe. 5 min innan första start! då ändrade dom det!!!!! Man fick 5 min på sig att gå banan! Och det var fel banskiss uppe! Den som startade först skulle ju lära sig banan genom banskissen eftersom man inte fick någon tid att gå banan. Är inte det helt sjukt! Sedan var det noll koll på hon som som stod i collecting ring. Så jag stod så snällt ute och väntade på att få komma in. Jag frågade hur många det var kvar till mig.
- Två stycken! Sa hon

när den som var inne på banan gått imål fick jag startsignal (?) Vafan det skulle ju vara två kvar till mig ju. Så fick galoppera till starten och sätta igång, och kaoset satte ju sina spår. Jag vinglade fram till 4an, pi visste inte om hon skulle gå brevid eller hoppa eftersom jag red som en skit. Så pi stannade, hon kräver ju perfekt ridning. Efter 4an var det en tre kombination med världens oxer i. Vad tror ni jag gör om inte trycker in henne stort i den så hon nästan är inne i oxern som är Bhindret, men hon hoppar eftersom det inte finns någon tid att stanna, så jag styr ut henne innan C hindret då jag inte tycker min ponny ska hoppa efter de förutsättningarna. Så räknades ju som utesluten då.

Massor av folk ville överklaga på stressen som var på plats och den dåliga information hon i collektingen gav, sedan att det är fel banskiss? Ja ni föstår kanske att man blir lite förtvivlad. Det är ju en hel del nerver på en tävlingsplats. Dessutom är de flesta ryttarna som rider ponny under 16 år. Vad är det förförutsättningar man får om man knappt ska hinna gå banan?

Jaja nog om mitt klagande! Förutom allt detta så märkte vi att vi hade PUNKA på bilen!!! Hur kul är den då när man är i Västerås och har 20 mil hem? Typ inte skit kul!
Jag och ullis fick skritta av hästarna ett bra tag eftersom mamma och lillan var tvungna att åka och fixa bilen.

Dagen var ju hemsk som ni förstår!




Hamre imorgon

Det är så kul att logga in här på bloggen och se att man fått flera kommentare, possitiva såklart! Man blir så varm i hela kroppen! Komplimanger kan verkligen göra ens dag. Och kom ihåg att säga något elakt till någon kan verkligen förstöra personens dag. Vissa verkar ju inte förstå sånt! Därför jag var tvungen att tillägga det! ;)

Jaja nu ska jag återgå till hästarna och ridsporten, eftersom det är ju faktiskt det jag bloggar om. Hur jag tränar mina hästar, tips, både som jag kan få och ge andra, hur det går på tävlingar och massa mer. Nej nu svamlar jag igen ;)

Jag var idag iväg och träna dressyr för min dressyr tränare Nan. Hon äger Vansbro ridskola och har bland annat ridit grand prix. Jag red Pi eftersom jag verkligen ville ha henne igenom inför tävlingen imorgon. Höhö har jag berättat att jag ska tävla imorgon?:P i sånt fall så kan jag berätta att vi ska tävla i Hamre, jag och ullis. Ska hoppa La/msv b :) Så hoppas jag rider bra imorgon. Är ute efter en perfekt runda i msvb. Nu snackar jag inte att rida skitfort och vinna en A:0a utan att hela rundan ha ett bra tempo, fåbra språng ja ni vet, när allt känns perfa! =)

Nej nu svamlar jag, dags att sova! Åker hemifrån kl kvart i 8 imorgon, sovmorgon ju! ;)

h

Pideli-Pi och jag

span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Tackar

Tackar för alla tips om bakbensträningar! :)

Var iväg och tränade för Ulf Johansson. Uffe jobbar på runsten som fälttävlanstränare och ja berättade om mitt och yrris problem.

Han trodde det bara handlade om att han fått mjölksyra eftersom de var i slutet av banan riven kom. Vi tränade banhoppning idag, och Uffe la upp hinderna lite för att kunna se om han hade en tendens till "lata" bakben då han till en början tyckte han hoppade upp mycket mer med fram och sedan inte följde upp med baken. Men yrris gick en riktigt fint. Vi hoppade bana på 1.20 och en trippel som låg på ca 130. Yrris var inte i ett hinder och gick riktigt bra. Så antagligen var det mjöksyra och trötthet som spökade för oss. Dessutom var det riktigt bra att vi fick hoppa en bra runda nu på träningen när han fått med sig lite bommar på tävlingen.

Men självklart kommer vi att följa upp våra rivningar och se vad det isåfall beror på. Det är ju oftast ryttaren som gör felen, men det var just för att i helgen var det 3 hinder i 1.20 där vi inte direkt var i något svårt läge.

Sedan kommer jag även att träna vidare för att kunna undvika sådant här. Travhoppningar mycket galopp i backe m.m.

Nej nu är det dags för middag! :)

:)

bhh
Förliten?

Jag måste tacka för alla söta kommentarer om att jag rider bra och så, efter att någon kommenterat och inte riktigt tyckt samma sak. ;)

Men ridsport är en sådan gren där det alltid finns något att klaga på. Jag påstår inte för fem öre att jag rider bra eller snyggt, men eftersom jag vart placerad i varenda stilhoppning jag startat så kan den ju faktiskt inte vara skiiiiit ful. Men  jag vet ochså att det finns en hel del att jobba på. OCH ridvästarna gör ju inte stilen bättre, man ser ju ut som en jäkla militär eller någon från insatsstyrkan!

Sedan det med att jag ser stor ut på Pi? Jag vet att jag är på gränsen, men hallå? Jag rider mitt sista år som ponnyryttare och skulle inte sälja min älskade ponny för att jag hade någon decimeter kvar till jag var FÖR lång. Både jag och många andra vet att det finns betydligt längre personer än mig som tävlar ponny. Än så länge stör inte min längd Pi, haha och vikten är ju inte direkt på gräsen den heller. Jag får fortfarande tävla B-ponny i ponnygalopp. Men måste ju även tillägga att det inte hade vart en nackdel att ha vart mindre/kortare :)


Föresten fick jag in ett tips om att hästar som river med frambenen oftast tyder på dålig teknik, och att bakbens rivningar ofta är ryttarmissar.  Men jag förstår inte vad jag gör för fel, för ligger helt rätt och är inte i munnen eller är i obalans över hinderna. Så behöver lite tips på vad jag borde ändra i ridningen, eller är det så att jag behöver träna mer mjölksyra på han, för att han tar "slut" i slutet av banan och börjar få mjölksyra?

Uppskattar att folk som vet vad dom pratar om svarar! och ovettiga kommentarer kan  hålla sig borta!!
-Kritik kan jag ta, både possitiv och negativ. Men skit, det tar ingen

gg
Förstor?
(haha, vi i en blandning mellan trav och galopp skulle jag tro)

Filmer på Yrris ligger på youtube

1.10: Han var rädd för saker som låg i hörnet, haha, sedan får jag inte in någon bra distans till ettan, men världens bästa är så snäll och hoppas endå ! :)  http://www.youtube.com/watch?v=j2C9Tq6tpBI&feature=channel

1.20: Massa ryttarmissar, men sedan gör han riv med bakbenen som jag inte förstår:P Om man pausar i filmen så ser man att han är en halvmeter över, sedan i landningen river han med bak. haha http://www.youtube.com/watch?v=fBydZ9WccqQ&feature=channel


Alla filmer är filmade och så från carro :)


Mina hästar är bäst

ifiifhha


span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Bilder från Carro :D

ghh

hinder nummer 4 i 1.20

ghh

hinder nummer 3 i 1.10

bbb

Sista hindret i 1.10

bb

Jokern, det låg på typ 1.30, och han är högt över, men river med bak jämt!:P

bb

hinder nummer 3 i 1.20, han är ju så högt över, fattar inte hur han river?

vv

Näst sista hindret i 1.10

bbb

Haha bevis på att bäbisen var lite rädd för läktaren ;)






Tävlingar :D

Har tävlat hela helgen! Idag vann jag Mountain horse cup, så har antagligen inte så ful stil som någon här nere tyckte ;) Höde högst poäng av alla kategorier, kunde jag ju inte tro direkt. Förutom det kom jag trea :) Hahah sen ska vi inte tala om vad jag gjorde i lagklassen. Istället för att hoppa ettan i min klass, hoppade jag ettan som stog brevid som var i förra klassen ;) Japp så kan man med göra!

Igår tävlade jag Yrris,han var lite rädd för läktaren ;) Så i 1.10 så rev vi första hindret eftersom vi inte fick något bra avstånd eftersom hindret var vänt från läktren. I 1.20 så blev det lite plockepinn. Det var en accumulator, så jag gick in för att ha kul och satsade lite, för mycket ;). Men men, han hade stått i transporten flera timmar och väntat medan klassen som var imellan 1.10 och 1.20 med typ över 100 starter. Så kan ju skylla på det, även om alla fel var mina fel ;)

Föresten vann borlänge första omgången i div 1!!:D:D:D (jag är utlånad till borlänge på pi) Alltså rider pi för Insjön och yrroll för borlänge :)


Bilder kommer förmodligen senare, på yrris :)


bläää

Just nu är jag så oladdad som det bara går inför helgen! Jag är sjuk, jag har tråkigt och ja blääää... Vet inte vad fr shabrak ja ska ha imorgon heller! Så saknar jag min älskling :(. sen så brukar inte yrris gå så bra inomhus och dessutom vet jag inte vilket bett jag ska ha. Eftersom han gått så bra på det vanliga men så är han så fruktansvärt stark. Sen är det miljoooooooooner starter!!!!!!!!

Nej vilken fjant jag är! Att jag inte kommer på något mer att klaga på medan jag endå håller på?;) Vi gör det bästa av situationen imorgon. tar det som en träningstävling! :P

nn

Ridsport ponny cup

Är anmäld till ridsport ponny cup omgång ett nu! :)
bnnn




span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Intresserad?

Föresten, är det någon som är intresserad av att rida istället för mig för Louise Haaga den 11/12 april. Om jag ska till Sundsvall dvs? :D

onellaiqgeearhhhaijwqrirAEHDFBFB
BDB
DHFH span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Min älskade Pi

Nu är jag äntligen hemma! Vi kom hem rätt sent efter träningen igår med, så han inte skriva. Nu har jag precis kommit hem från skolan! Är heeeelt död, så måste nog vila lite snart! Hoppningen med pi gick så himla bra igår! är verkligen laddad för msva nu! Hoppade en bana som bestod av fyra hinder. en oxer, ett räcke, en trippel och ett räcke med vattenmatta. Börjademed att värma upp på lite lägre nivå, sedan la vi upp de på runt 1.10 sedan la vi upp det på 1.20, något enstaka hinder låg på 1.30. Så brädda vi oxern och trippeln en hel del. Hon gick så jäkla fint! :) Min lilla pärla alltså!

Jag hatar verkligen oxrar, och eftersom jag har ett litet svart hål i hjärnan när jag rider mot oxrar så rider jag som en skit! Jag hoppar hellre en hel bana med maxade tripplar och räcken än en med oxrar ;)

Jaja, får i vilket fall som helst se när min debut i msva kommer. Antingen åker ja till Sundsvalls nationella istället för Louise Haaga, eller så blir det Moras nationella. Men men, det återstår att se hur det går på de närmaste tävlingarna.  Det är ju trots allt dem som avgör.  



span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Tror jag börjar bli sjuk

Vi kom hem halv elva från träningen igår, så hann aldrig skriva. Dock finns det ju inte mycket att säga. Hästen min är tokig och det kändes inte helt rätt. Menar han är liksom inte frammåt, han är mer uppåt. Det är omöjligt att få en bra galopp och dessutom så byter han galopp i bakbenen:P hahaha

Ja ni kan ju bara tänka er hur det kommer gå i helgen va?;) Jaja, jag har inga förväntningar. Vill bara känna på honom lite inför säsongen. Han går ju bäst ute så :)

Idag ska vi iväg med pi. Ska Hoppa lite bana, lite höjder :) Så hoppas det går bra! :) Just det, har beställt min nya ridhjälm nu!! :D äääntligen så fick ja tummen ur arslet. Fast sen har jag ju 900 + på kontot, som ja inte har en aning vart de kommer ifrån? hahah, siiitsamma på den va :D

Sedan är jag sjuk med. eller ja känner mig dålig. Men det får inte stoppa Tigern sarah! Två tävlingar i helgen samt prov imorgon.Har inte tid att vara sjuk helt enkelt!!
span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Yrris då!

Haha! alldeles nyss kom mamma infarande!
  - Ska du verkligen ha med dig den där tokiga hästen på träning?

Haha då hade han vart flera meter upp i luften och gjort sina konster. Antagligen tror hästen att han kan flyga ;) Hoppas han har kommit på att han är en häst till träningen börjar!:P

Föresten så glömde mamma batterierna, så blir inga kort:(


Wiiiho!

Slutade skolan kl10 idag! Hur skön är inte den då? typ hur skön som helst!! har skrivit två prov, på de enda två lektionerna ja har på Tisdagar. Det första var ett svenska-prov. Där man skulle rätta en text, skriva in talstreck sätta in kommatecken m.m Ja som är riktigt värdelös på svenska! Ja det gick ju som det gick. Har säkert en himlans massa fel. Ja ni som läser bloggen märker väl att det är lite fel här och där, fast sen anstränger jag mig ju inte direkt här heller att få det riktigt rätt. Det andra provet var information och layout A. Jag tror det gick rätt bra. Är ganska duktig på datakunskap och så, hade mvg i det förra året, så hoppas på det i information och layout med, som typ är samma sak.

Ja ju är jag ju hemma, slutade klockan 10! Jag ska ta mig en powernap snart. Sedan blir det lite mjölksyraträning på Pi, sköta stallet och äta sedan bär det av till Terese Joons. Ska träna på Yrris hemma hos henne. :) Såååå himla kul att hoppträna! Inte nog med det ska ja hoppa i Injön imorgon med pi. Sedan som grädde på moset så är det tävling heeela helgen. Häst på Lördag och Ponny på Söndag. Och Carro Vi kommer starta runt halv 11 på Lördag tror jag :) Det kommer bli en rejäl dag! väldigt mycket starter!
    Pi ska hoppa Lb/Lb ;) Ska bli jätte kul att åka dit och bara ha kul :)
         Kanske kan jag lova bilder på Yrroll ikväll? :) Brukar bli rätt dåligt i ridhus, men kan göra ett försök!

 dh
span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Glajjor

srvb

Nu har jag hämtat ut mina glajjs. Så förhoppningsvis försvinner huvudvärken inom kort!

Pideli-pi

Nu finns lite halv dåliga filmer på mig och pi från tävlingar på youtube.

www.youtube.com/pidelipi

Glöm inte kommentera! alltid bra med tips och kritik m.m.. Har filmat från tvn, därför det är sådålig kvalité

onella



span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

höhöhö

Kanske kommer en liten "rolig" överaskning för de som är Pi fans. Tyvärr inte för Yrris Hejjarklack :/

Hoppas det funkar bara ;)

Bläää

Jag är heeelt ensam hemma! inte får ja sällskap fören ca 1-2 inatt! Hur tusan ska jag våga kvällsfodra?:s ja har heeela huset tänkt, 3 vakthundar, tvn högt och sitter vid datorn för att ha kontakt med folk om någon farlig typ skulle invadera mitt hus. Jag hatar verkligen att vara ensam när det är mörkt ute.

Som ni förstått är tvälingsplaneringen lite rubbad. Ingen tävling på Söndag. Istället kommer jag kanske åka till Åsebo med Pi och bara hoppa Lb/Lb ;) Länge sedan hon hoppade så lågt, men det behövs ibland för självförtroendet! Så var det så att borlänge ville ha mig i deras lag, och eftersom jag endå inte har något annat för mig kan ju ju rida någon omgång:P Så blir att hoppa Mountain hrose cup och div 1, hahaha :D. Sedam blir nästa tävling på pi helgen efter det, då åker vi till Hamre och hoppar La/msv b :)


span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

avanmälning från msvB/msvA i heby

Altt går verkligen bara imot mig just nu.. Vi kunde inte åka o träna eftersom vi kört fast med transporten innan vi ens kommit iväg.. så  får lov att avanmäla mig nu eftersom jag inte kunnat träna ordentligt på hela veckan... Tänker inte tvinga min älskling prestera på högsta nivån hon kan tävla när hon inte kunnat gått ordentligt. Allt tack vare att jag bor så fittigt som jag gör..

Yrroll

Yrroll är anmäld till sin första tävling! Blir 1.10/1.20. Han gillar inte inomhus så mycket, så får se hur det går och om alla hjärnceller kan hålla ihop!:P

ffeeff

Yrroll och jag <3




span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Weeey

Har bokat ridhuset mellan 8-9 ikväll. enda tiden som fanns, men men! Fan vad skönt alltså! :) men blir bara en häst eftersom attt det bara är jag och mamma! blir genomkööööörare. Fasen vad kul :)

Idag är jag glad! ;) Måste nog vara första gången på heeela veckan!

Föresten kan ni som vill besöka www.123minsida.se/stallfidelie 

....

Ska bara meddela att inläget tidigare inte handlar om att ja skulle sälja någon an mina hästar för att det gårr dåligt på en tävling. Utan det är av heeeelt andra skäl som jag kanske måste börja tänka om.


span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

På tal om tävlingen igår

ege


Ja, resultat litstorna har kommit ut, och jag kan inte annat än att undra vad det egentligen var med tävlingarna igår.
I förklassen till ELIT allsvenskan så var det en bed A, alltså clear round(alla nollor får rosset). Som det brukar vara i förklass till SM. i kategori D var det 10 felfria av 37 startande. Till och med westside padreig blev utesluten? Den kom liksom 3a på både inomhus och utomhus SM förra året.
I andra Lan eller sista, inte allsvenskan alltså så var det en dubbel nolla utav 21 starter. Och det var 6 placerade, 4 som i huvudtaget kom till omhoppning, där en blev utesluten.
I min msv var vi 8 startande och 4 uteslutna? dessutom var en med 21 fel..
I ulrikas msv var det 2 nollor och tre placerade, så en med 4 fel blev placerad, och tyvärr hade hon snabbare tid än ullis, annars hade hon kommit trea i msv med. Resten hade mer än 8 fel eller var uteslutna. 

Hmm undrar vad det var egentligen. Inget fel av Heby iallefall! dom har jätte bra tävlingar varenda gång och är alltid lika trevliga! :) Men lite skrattretande är det med dessa resultat. Och då är de som rider Elit med. Det var ingen dålig ridning heller. haha.

span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Skitväder!

KDressyrbild på Yrroll

Idag har det verkligen vart skiiit väder! det är nästan storm. Men eftersom jag var så fruktansvärt sugen att rida så tog ja in Yrroll och gav mig ut! Han behöver verkligen gå så det var väl tur att ja hade lusten inne!:P  Dock gick det bara att rida i ca en halvtimme/40-min då snön stod som spön i backen, det gorde liksom ont när det snöade! och jag fick ju dessutom hålla vår lilla hage till godo idag. Då den här mannen inte klarar av att rida ut när han vilat. För han blir totalt okontrollbar på hem ägen då!
  Jag är liksom en sån person som tycker de är roligt när hästarna stegrar och busar. Men när man kommer till yrris, så är det inte ens roligt längre för då leker man bara med döden! ;) haha Han tar liksom inte hänsyn till att det kommer en bil eller att han ramlar ner i ett dike:P Ja något måste helt klart vara fel i herrn´s huvud! Som sagt, det är väl tur att ja älskar min pollar!
Pi får vila idag. Dels går det ju knappt att rida. sedan "tävlade" hon ju igår, var bara en klass ju. Så imorgon åker ja till något av ridhusen och rider igenom dessa hästar riktigt ordentligt. Sedan åker jag och hoppar på Tisdag eller Onsdag. Kanske kan ja filma då så ni får se lite film :) Men men, det återstår att se!

Nu ska Pi och Nikita få komma in i värmen lite. Fiddan och yrris är redan inne.


span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Tävlingsdag i Heby

Nu sitter säkert en hel del här i förhoppningar om hur det gick idag! Vissa har säkert  possitiva och andra negativa. Men det gick rent ut förjävligt idag. Inte nog med att pi stått i transporten i säkert 6 timmar samt lastats ut och in typ 5 gånger så var det något mystiskt dilemma på Hebys tävlingar.  I princip alla hästar var lite loj, vägra ut sig, rev en massa m.m. Ullrika kom 3a i La med 12 fel i omhoppningen(?) ja ni förstår kanske hur resultaten var. Och inte bättre var det för mig.Pi bjöd inte det minsta, hon gick och kollade på ALLT! Något hon verkligen inte brukar. Det blev ett stopp på ettan, sedan hoppa hon en massa men det räckte liksom inte riktigt över, inget kändes riktigt bra! sedan kom vi på en oxer som var brevid ettan och då blev det ett stopp igen. Vet inte riktigt var det var.Men lika bra att ladda om! Nya tag nästa helg! sådant här måste man glöma snabbt för att inte bryta självförtroendet.

På Onsdag åker vi och hoppar lite höjder.

Föresten så var jag klar halv 8 med allt imorse, och vi skulle inte åka fören kvart över åtta. så jag och yrrisen tog en jogging tur. Faaan vad söt min lilla pyrris är! måste filma någongång, han bara busar och busar :D

Jag ♥ Pideli-pi och Yrroll

Händelsefull dag

Idag har det vart en rätt händelserik dag. eller okej, eftersom mina dagar brukar bestå av skola, träna, plugga, sova osv, så ja ;) Dagen började med en behövlig och härlig sovmorgon!  Dock var det inte lika härlig skoldag, då jag mest möttes av motgång och vrickade datorer! hehe. Men jag skippade sista lektionen eftersom jag var så himla less. Så åkte hem med min älskling och tog en power nap. Var då på rätt bra humör. Åkte till mammas jobb och vi åkte direkt hem där vi hämtade mina ridstövlar. Vi for direkt till Rättvik där vi betalade en fakutara på bilen, efter en repetion samt fick mina grand prix elit ridstövlar fixade av skomakaren. Efter det fikade mamma och jag på ett cafe. Klockan 5 var det dags för synkoll hos optikern. Man måste göra det för att få ta körkort. Eftersom jag ofta har ont i huvudet och migrän gjorde vi även en riktig synkoll. Vilket visade sig att jag faktiskt behövde glasögon, eller det skulle rättare sagt underlätta för mig. Så jag slipper anstränga mina ögon så mycket, då jag har svårt att se lodrätta tecken. Jag hittade en par burberry glasögonen jag tyckte om. Så de är klara nästa vecka! :)
Efter en timme hos optikern åkte vi hem där ja kände igenom pi lite i skritt, trav och galopp. Sedan fick hon lite tvätt på de ställen där hon var lite gul. Höhö bara gud vet vad hon sovit i ;). Smörjde allt läder och packade. Nu är jag äntligen klar i stallet! för er "nya" så är det ju tävling imorogon.

Min strategi är att få en så jämn runda som möjligt. Kommer jag till omhoppning kommer jag satsa lite. Inte några omhoppningssvängar, men lite högre tempo ;) Föresten åker jag själv med lillan och ullis imorgon, utan mamma.  Så är lite orolig för det

re
span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Yrroll

Prov i arbetsmiljö och säkerthet, tror det gick helt okej, Sedan fick jag även veta att jag fick MVG på senaste projekt och företagtande provet med :) Rätt okej dag endå, fikade även med favorit tjejjerna på siljan, göööööttt!

Eftersom att jag inte kom hem fören halv 5 idag så har jag bara hunnit rida Yrrisn, pi måste endå ta de lungt inför tävlingen, så gjorde inte sådär fruktansvärt mycket. Yroll var verkligen så himla rolig att rida idag. haha. Eller i galoppen iaf. Vi tränade lite galoppombyten och ja, min lilla älskling är sååå rolig att rida. Det är så synd bara att ja inte kan ta mig till ett ridhus varje dag så ja kan trima lite bättre i dressyren, för det behövs! Men men, vill man komma någonstans måste man kämpa! vilka chanser man än har. Har ju faktiskt lyckas ta mina älgar en bit på väg till J eliten :)
  För er som inte vet så såg pi ut som en avdankag älg/galopp/bambi/travhäst förut, aha. Nu är hon grymt fin alltså! och finare ska hon bli!  Gud vad jag Tjabblar, har verkligen inget viktigt att komma med!:P

just det, friserade min lilla pelle med idag, och ryktade på han ett bra tag. Dammiga vinterpälsen måste bort nu!

Så fort vi åker till ett ridhus och tränar lite ska ja göra en dressyr film, så ska ni som inte sett pyrromannen sedan jag fick honom få se hur mycket han utvecklats! :) ♥♥
sdgbg Älsklingen, en bild från hans gamla skötare:)


span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Sådär

Sådär, nu är jag inne från stallet igen, halv åtta!Har mockat, ridit, pysslat och fixat i stallet sen runt 3. Hästarna var så himla fina idag! längtar verkligen till jag får komma ut och tävla med min prins med! Han ska tävla den 22 Mars i Åsebo, första tävlingen för året, så har inga höga förväntningar precis. Därimot ska pi hoppa på Lördag, Msvb i Heby som jag sagt tidigare, där vågar jag hoppas på en placering, vi är ju lite mer etablerade i msvb nu, och Lotta schultz tycker att det är dags att slopa mesigheten och satsa lite. Men jag är ju som ja är, en mes med min lilla ponny, ja vill ta de säkra före de osäkra!

Föresten pratade mamma med Lillan idag, och Louise haaga säger att vi kan komma över och bo hos henne någon dag, ja och Ullis. Louise Haaga är verkligen min favorit tränare för tillfället. Och jag börjat mer och mer lite på hennes ord att ja och yrris kan hoppa svår klass. och hon är villig att hjälpa mig. Nej nu är det dags för middag, sedan pluuuuuuuuuuuugggg! har ett skit prov imorgon, hatar ämnet, boken, och lite halvt läraren!


span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

Tråk dag

Idag har det vart en helt värdelös dag! jag hade sovmorgon till 20 i 11, men hade ingen skjuts då, så fick lov att åka in kl halv 8. När jag sedan suttit i skolan i 2½ timme så tänkte ja gå till lektionen där ja märkte att det var visst  20 i 12 vi började! och jag som trodde vi skulle sluta 12 blev helt plötsligt 1, så då hade ja ingen skjuts hem fören kl 4. Så då valde ja, ja jag vet, till er stora förskräckelse att strunta i lektionen när ja suttit i skolan i över 3 timmar, för ville ju inte sitta och vänta från ett till 4 direkt. Så nu sitter jag hemma och har gjort klart tävlingsterminen. Men de ändrar ju jämt endå.
Här är de närmaste tävlingarna:
datum-plats-klass-häst
Mars
7 Heby rf Msv b pi
15 Heby rf msv b/msv a pi
21 Åsebo 110/120 Yroll

April
11-12 Träning för Louise Haaga på båda
19 Älvdalen 115/120 Yroll
19 Älvdalen??? lb/la pi Kanske tävling på pi här, ej bestämt

Maj
1/3 Mora msvb Fredag/msvb+msva Söndag (tror vi) Pi
8-10 Skogslotten Ridsport ponny cup Pi
14-17 Falun 120/130 Yroll
21-24 Åby Norrköping horse show??? Båda??
30 Ludvika??? någon låg klass

Juni
4-7 Strömsholm??? Pi Eller
4-7 Falun 120/130 Yrroll
12-14 Kungälv Ridsport ponny cup
19-21 Borlänge Yrroll 130+ ?

Sedan är det inte så mycket mer bestämt. Man vet ju inte vad som händer under året

Nej nu ska jag ut och träna, Yrris bäbis ska sättas igång ordentligt nu och pi ska jobba ännu mer dressyr




RSS 2.0