pi dåååå

Måste ju bli en liten uppdatering om dagens ridträning. pisamt att ens berätta. för det blev inprincip ingen träning i huvudtaget.

Pi hade SÅKLART en tappsko. trots att hon blev skodd för sisådär 1½ vecka sedan. kan ju inte ha vart den bästa hovslagaren precis. tyvärr.. hoppas vi hinner få tag på en hovslagare till helgen då det är Louise Haaga träning. Sist jag tränade för henne var Pi en liten 6 åring bara:)

Yrroll därimot satte jag igång lite smått idag. Eftersom han har haft en liten vila nu i 4 dagar. Han har verkat lite trött och sliten efter den senaste månadens hårdträning... Stackars lillaa gulligubben. Jaja jag tog mig en tur barbacka på honom och sedan körde lite av den här övning i skritt  för att få honom lite med lösgjord. (han är som en planka) sedan travade jag honom bara lite och sedan lite avskrittning. eftersom att övning är ganska krävande och jag vill ju inte sätta igång honom för hårt.


Anmälde mig föresten till Mora regionala/nationella tävlingar som är nästa helg. Det blir Lb/la båda dagarna då jag inte kvalat henne msv än.. Eftersom reglerna är ändrade(vilket egentligen är bra, tycker jag).

Ja ja nu ska jag ta mig i kragen och gå och sova. fast jag inte är trött. Men jag sov ju från 4 till 6 idag så det är ju inte så konsigt.



Juste måste tillägga, VÄDRET ÄR UNDERBART

lite från Lotte Björe och Sylve Söderstrands clinic!

Upp till 1.20 behöver man inget öga. Det är överreklamerat. Hästen ska kunna hoppa ändå


risken med en het häst är att ryttaren släpper skänkeln och rider mot handen. För att motverka det fick ryttarna hoppa utan stigbyglar. - Håller man inte om med skänkeln när man hoppar utan stigbyglar ramlar man av. Det är ett bra sätt att komma till ridning mellan hinder, sa Sylve.

Det är verkligen ett problem man ser överallt. på ridskolor. av duktiga hoppryttare på räning, ute på tävlingar. Risken är då också stor att man får stopp. Det här problemet var nog mitt största på hela 2007.


Något som dem också poängterade var att man måste rida  oc träna på varierat underlag. Senorna måste byggas upp på fasta underlag. annars kommer man att få problem.
- Träna styrketräning. Travhoppa, kantra och klättra. Och rid ut - i alla väder!

image16

omgjord till hästblogg

Idag är det verkligen ett udnerbart väder. Och den enda gngen jag har vart utanför dörren idag är när jag och Andreas gick en promenad på morgonen och då han skjutsade hem mig.  hur låter det? bedrövligt. Jag är bedrövlig.

Men jag ska fakiskt göra lite nytta nu också. Eftersom att dom flesta av mina läsare är hstmänniskor ska jag u skriva om ltie bra övningar och hur jag tränar mina hästar m.m.

Senare, ska jag även ut och träna i solskenet och ikväll blir det att plugga eftersom jag ska vara hemma för första gången på en vecka.:)

Häst inläggen får ni lite senare



:)

RSS 2.0