vinter vila

Nu har jag sådan skriv torka igen. Hästarna har för den delen även gått på vila.. Så nu ska ja ut i stallet och mocka. Sedan bär det av till mitt lyckopiller :)

Bilder på Pi från louisa haaga hoppträningen kommer så fort Emma fått någon ordning på detta;)

:')

mitt alltallthtrbr2b

Bara ett år kvar älskling :'(

Bäbisarna

PI Dåligt bild, men är från Enköping MSV b i omhoppningen. Hon oppar upp sig så jävla bra, och den där oxern var maxad!!

yrris HAHA hööögt va ?;)

ullis Jag & Ullis pris utdelning

göjwe Haha storis ville inte ha rosett!

kkk sen var han nöjd

Min ridväst till salu

SÅLD!!!!

Märke: rider´s Company
Storlek: S
Storlekarna hittar ni på bilden nedanför
Godkänd klass 3

* För att optimalt säkerställa fullt skydd ska västen bäras så nära kroppen som möjligt.
* Västen kan i sidorna justeras för byst och midja. Panelerna inne i västen ska överlappa eller ligga an mot varann så att inget luft finns emellan dem.
* Underkanten på västen bör vara minst 25 mm under revbenen på fronten.
* Västen bör nå upp till nyckelbenets översta kant.

Säljes för att den är för stor. Felköp helt enkelt
Nypris: 1100
Mitt pris: 700 ( Endaste använd vid tävling och hoppträning så ej sliten!



ridväst

Bild på hur den sitter på mig:
minväst Som ni ser är det alldeles för mycket luft där fram. och den ska sitta tight.

Klubbmästerskap "Denna jäkla omhoppnings-sarah"

Idag var det KM för insjöns ridklubb.:)
Dagen började ju inte direkt bra för mig.

Jag är alltid skit nervös på mornarna, Så sitter jag och ska försöka äta för jag är skiit hungrig, och verkligen ingenting går i!
Till slut fick jag iaf i mig 2 mackor, välbehövliga!!

Sedan när hästarna är färdig lastade och vi klara att åka, så börjas de härjas som tusan i transporten, då var det pi som försökte lägga sig ner!!:S Så det var bara att lasta ut hästarna och lasta om dom fast på andra sidan. Som tur var gick mina bäbisar in på en gång!:) ( pi vill stå på vänster sida i transporten har hon fått för sig)
Dock satt jag och mamma på helspänn hela vägen till Rättvik ( där klubben hyrt körhallen för tävling ). Jag var nära på att börja storböla flera gånger. Jag ville ju verkligen inte se min älskade pi vara så panikslagen som hon var i Enköping!:(

Men det gick bra och båda stod upp hela vägen dit. :)

Så var vi framme....
Jag startade först med Pi så jag skulle hinna byta till Yrroll sedan.
Pideli-pi-Grisen var på helspänn och var helt galen, hon gick med huvudet i luften mest hela tiden! men vi gick dubbel-nolla, likaså, Lina, Johan och Ullis(den värsta konkurenten) ;).
Jag var ju ut först och red en snaaabbbb nollad runda. ;) Lina fick 8 fel och johan och energi gick omkull. VAR RIKTIGT HEMSKT!:S
Men det skrämde nog upp Ulis lite;) hahha, iaf så gick Ullis precis som väntat dubellnolla!
Jag trodde för ett tag att hon kunde slagit mig. Men det visade sig att jag vann med 2 sek!!:D:D:D så vi VAANNN ;)

Sedan var det dags för Yrris-pyrris-pyrroman-pure ;) han gick nolla han med, sedan gick han nolla i omhoppningen, så vi vann här med:D
Dock var jag inte alls nöjd med rundan, för vi hade inte något direkt bra sammarbete, men nollade ju, soo whaat??? ;)

På hemvägen fastnade vi dock i vår backe, eller menar vi kom inte upp för den, så hästarna fick lastas ut i nerförsbacke en bit hemmifrån och gå hem, hahah:P
Men vi letar nu efter en hästlastbil istället, för det känns säkrare, så någon som har några tips? :D

FÅR INTE glömma att säga att jag fick filmen av Asplunds från när vi var i Orsa och vann båda klasserna, och i Enköping där jag kom 5a i Msv b:D haha Föresten, Lillan var ju huur söt som helst när hon ba:
" Jeanette, Sarah är till omhoppning, hon har nollat!!!" sen"Jääävlar" åt vår omhoppningssväng:P hahah

Kommer lite bilder senare, dock misslyckade;)

Önskelistan

Önskar mig
skydd senskydd från prestige. Skiiit snyyyygga :D  finns även i bakskydd såklart. älskling ;)? priset ligger på: ca 1300;-


Önskar mig
träns Träns från Dyon Collection The Difference, Priset ligger på ca 3000;-

shabrak Schabrak, Har funderat på glengordon, men inte i de här färgerna, utan i champange/beige, till yrris :) meed mössa med, priset ligger på ca 400;- och mössan på ca 200;-

padd Fårskinnspadd till Y. priset på dom ligger runt 1000;- problem vad de är för märke m.m

väst En ny ridväst, Min är förstor så ska sälja den, intresserad?;) men ska inte köpa någon speciell, bara en skön och tight så man kan ha under kavajen

ytöja Tröja från Kingsland, tycker märket är så snyggt, fast alla har den ;) den här kostar ca 500;-

Mer kommer någon annan dag :)

punka, fy satan!

Idag skulle jag egentligen åka till Elldes ridhus i Hästberg med hästarna. Världens bästa Ida skulle egentligen åkt med också! Men eftersom att det var punka på transporten för andra gången på en vecka(?) så blev det ett stort stopp där för mig och hästarna.
Så istället fick dom nu vile ida. Eftersom det inte går att rida någonstans här.
Så ni som har stall hemma, men ingen ridbana eller ridhus inärheten, och har punka på transporten, hur löser ni detta?? någon som har tips?;).........................................nej förstod väl det ;).....

Just nu håller jag på med min önska/inköpslista till hästarna. Alltså sånt jag önskar mig och som jag planerar köpa.:)
Så den kommer upp strax.
Håll utkik!!

Fidelie III

Hitta den här söta bilden på min lilla B-ponny. :)
Om det är någon som känner en unge som kan rida heta ponnyer och är under 13 år, får ni kontakta mig :)

Fidelie Fidelie III ♥♥

Ulf Johansson

Idag har jag träning för Ulf Johansson. Hästarns ska få ta det lungt med lite markarbete:)

Lite bilder på Yrroll

 louiseträning eihei
Bild 1  In i kombinationen. bild 2 Oxer ca 1.30

uhuih hhhhhh 
Bild 1 ca 1.40. Bild 2 1.30

Utvärdering av sista dagen för Louise Haaga

Nu kommer jag inte skriva det här för att skryta för folk eller så. Utan det är rent för att jag ska minnas vad hon sa, och att ja själv ska få känna mig lite speciell. För man behöver verkligen få positiv kritik ibland ( om de nu heter så?;) )

Själva träningen började med att fortsätta lite på de linjer som vi höll på med igår, sedan gick vi på kombination och 3-4 till oxer där dom skulle vara raka, Louise höjde även upp en hel del allt eftersom.

När vi hoppat allt ett ex antal gånger så skulle vi hoppa bana. Man fick själv välja höjd.

Pi gick som en klocka, hon hoppade mig ur sadeln flera gånger, och hon bjöd så himla ärligt hela tiden!, fast fick ett stopp på oxern som låg på 1.20 -1.30 nånting, men det var för att jag la handen, ( åter in på min respekt för höjder )..
Förutom att jag började med att hoppa fel bana så gick hon klockrent, vad jag minns idag iaf ;). Banan låg på msv B/msv a nivå, det är 1.10/1.20
Louise sa inget märktvärdigt här, mer än att pi lungt har kapacitet för msv a
Och att jag ska tänka smart när jag väljer klasser så jag hoppar msvb/msva en helg, så kan ja gå ner och hoppa Lb/La någon dag, så vi inte ska fastna i att bara försöka jaga placeringar i de högsta klasserna varje helg.
Eftersom hästarna har en förmåga att tröttna  och bli skadade om dom hela tiden får gå tävling på tävling och hoppa högt jämt.
Men jag hoppar ju inte mer än 2 tävlingar/ månad om det inte är något speciellt. eftersom jag inte är så riik;) sen har jag ju en till häst med :)


Sedan var det Yrrisens tur.
Han verkade rätt trött efter gårdagen, då det hade vart ett väldigt jobbigt pass för honom.
Det var inprincip samma övningar på han med såklart.
Men fyfaaaan vad pyrrisen hoppa, och vad han jämt ställer upp på mig den prinsen :') blir helt tårögd!
Vi fick hoppa runt 1.40 på den oxern som var efter kombination. Och jag var så typ chockad eller något att vi klarat det att jag skakade i hela kroppen efter. Har ju bara hoppat typ 1.30 med honom innan. hahhaha( eftersom som sagt att jag har respekt för höjden)
Vi fick komma på det några gånger, och en gång så tappade vi sammarbetet så vi krachade lite halvt :( tycker så synd om honom, men var inget mer med det, han var helt ren efter och vi hoppade om det.
Sedan var det dags att hoppa bana, Jag och Klara hoppade lite högre, så hinderna låg på allt från 1.20 till 1.40.
Han gick jätte bra min lilla pyrris till vi kom till sista hindret som var den höga oxern, det var där vår lilla krach kom.. Men som sagt, vi tog den linjen en gång till och då gick de bra.

Efter träningen så fick jag prata lite ensam med Louise, så jag kunde få höra var hon verkligen tyckte om saker och ting kring mina hästar.
jag började med att fråga om pi, och hon sa att hon hade enorma förutsättningar för msv a.

Så sa hon att yrris var en så jäkla fin häst, och får jag bättre ordning på han på marken som kommer han gå svår klass snart! :D:D
Sen sa hon också att jag var en riktig talang som kommer gå långt (A) :'):D:D
Vi bestämde också att jag skulle komma ner till henne någon dag i veckan när jag har lov-dag eller liknande så skulle hon hjälpa mig rida yrris på marken så skulle vi träna hästarna lite, sedan sover jag över hos henne, så rider vi andra dagen med.
Sedan pratade vi också lite om jag skulle bli hennes ordniarie elev. Men vi vill vänta lite tills vintern är över eftersom vi inte vill köra så mycket transport i halkan :)

Nä nu kommer jag inte på så mycket mer att skriva om träningen, utan ni får bilder inom kort, tror emmas pojkvänn fick lite kort,sen har ja även lita halvt misslyckande på kameran.

Lotta Schultz och Louise Haaga tycker dom har utvecklats.

Har vart dålig uppdatering nu över helgen.
Det beror på att jag är på träningsläger för Louise Haaga.

hemska avramlingen Hennes hemska avramling..


Igår hade vi en övning i 1½ timme med öppnor och slutor över hinder, för att verkligen få hästen igenom. (Vilket ungefär 9 av 10 hästar verkligen är) Jobbigt att höra men ack så sant. Detta innebär även dressyrryttare på lägre nivå, alltså inga brink, hehe.
Mina hästar gick förvånansvärt bra. Och var en perfekt övning för båda hästarna, eftersom jag verkligen jobbar med att få Yrroll igenom, och pi behöver få en bättre galopp.
Pi hade det dock svårare att få till en öppna i rund form, (syftet var att få dom som ett hjul), Medan yrris kunnde göra öppna och skänkelvikning i galopp, vilket förvånad mig extremt, Men det där med runt form var inte helt enkelt. haha.

Men hon tyckte mina hästar hade utvecklats bra under året vilket också Lotta Schultz tyckte. Så måste nog stämma.

Det var även roligt folk med på träningen. Unghästar som Emma Danielsson häst ( som dock inte är någon bäbis längre)
Men hon har ju haft föl så! Tyckte hon var så duktig och söt, och Emma, du rider skit bra!:)

Sen fanns de ju dom som satt och slät en HEL DEL i sina unghästar, vilket gör mig förbannad. Visst jag har förmågan att inte kunna hålla min ilska i kontroll alla gånger. och gör en hastig halt för att få dem att lyssna på mig, Men när man rycker tag i dom gång på gång istället för att mjukt fortsätta jobba vidare. Där konsten tar slut tar våldet vid!
Ja,ja, inte min häst som blir förstörd endå..

Nog om det, Jag ska strax ut i stalle för att fixa iordning hästarna för dag 2. Vi ska ha lite mer hoppning idag. Hoppas det går bra :)
Kanske får mamma att ta bilder med, men det brukar ju inte bli så bra ;)


Lortiga tretorn

Bara för att ange ville ha bild på mina tretorn för att se hur dom sitter:) och dom sitter vääääääääldit tight, och då har jag endå smala vader:P
så här gott folk ;)




greghha

jag

Yrrispyrris pyrroman

Min lilla (stora) älskade nallebjörn! det är vad han är. en riktig liten pärla. så mycket som han lärt mig iår alltså :) han tog mig från 8 fel i 1m till att vara kvalad 1.30 :D och från att hoppa Lb på ponny till placeringar tom Msv b:)
Tror inte jag hade vart här om det inte vore för honom :)

Endå är det alltid han som kommer i andra hand, Pi har ju varit min första häst hela året.
eftersom vi inte har så mycket tid kvar och vi tävlar på högsta nivå har det fått blivit så.
Känner mig så elak mot Yrris för han är jämt så underbar, finns liksom alltid där och är glad och vill gosa. Nää nu vill jag bara ut och pussa honom och ta en mysig höst-ridtur, dock blir de på det vanliga vägarna eftersom älgjackten håller på(?) och han ser ju lite ut som en ;) haha nejdå.

Fakta om Yrrisen!
Född: 1995
mankhöjd: Ca1.70 (1.68 i papper) jag är 162 ;)
utb  nivå: 1.30 hoppning. Ej startad dressyr.. förstår förra ägarna ;) men de ska vi få ordning på!
E; Troll, U; Sandy blue xx UE; Robiboy xx
75% fullbod
meriter: 1.30 hoppning med tidigare ägare.
Tävlad med mig: 1.20, (kvalad 1.30)

Jag har haft min Yrroll i ungefär ett år snart.
Vi var egentligen inte ute efter en stor häst, ingen häst i huvudtaget. Men ägarna  inprincip tvingade mig upp på honom( inkl MAMMA, som vanligt ;)), och det första yrrisen gjorde mig mig var stegra och flyga upp i luften. Och då fastna jag ;)

Han är tyvärr inte så välriden i dressyren, men jag har försökt hela året och det har väl gått frammåt, men finns mycket där för både mig och honom att lära. Jag är ju inte så stor heller så inte det lättaste att sitta tillbaka det trollet.
Men han tänker på mig så mycket och är väldigt lyhörd, så vi lyckas på något sätt endå.

Yrroll har med sina tidigare ägare gått 1.30, resultat från det vet jag ingenting om, för hittar det ingenstans, men han har tydligen vart värsta omhoppningshästen, något som jag märkt, dock får jag ingen kontroll på honom då så jag har ridit väldigt lungt i omhoppningarna.

Nu vet ni lite om min lilla pyrroman jag ska ut och rida på nu :)

här får ni en massa bilder på min lilla björn/älg/häst :D världens bästa också för den delen:DNone

Yrroll 1.20



Yrroll i rättvik

pyrrisen )

bäbiseeen

öajfffdressyr

Tävlingstermin PONNY. pideli-pi

Halloo allihop, igår var det sista träningen med Lotta schultz i utvecklingsteamet :) gick skit bra!

Håller på och gör en preliminär tävlingstermin -09 :) klasserna har dock inte kommit ut än, så kommer ju att ändras eftersom

24/1 Avesta, Reg

15/2 Åsebo ,reg LA/Msvb

21/2 Avesta, reg.

15/3 Heby, Nat

22/3 Falun, reg

12-13/4 Sundsvall ,Nat

19/4 Älvdalen, reg

1-3/5 Mora reg/nat

21-24/5 Åby Norrköping horse show. nat/elit(?)

29-30/5 Ludvika reg(?)

4-7/6 Strömsholm, nat

12-14/6 Södertälje, nat(?)

28/6 Älvdalen, reg

9-12/7 Kumla, Ridsport ponny cup, nat

23-26/7 Umeå, ridsport ponny cup, nat

07-9/8 VETLANDA; UTOMHUS SM!
Längre tänker jag inte göra planeringen nu.. haha. Men som ni ser är dom stora målen Strömsholm, Ridsport ponny cup och SM. för att ta mig dit krävs een nolla i msv a. :)
Pi msv b


vem att lita på? dock är jag redan kvalad 1.30

Det finns många som är lite som jag, du vet med dålig koll på saker och ting.

Och idag fick jag en spark i röven. Tänk om jag hade gjort bort mig för att jag litade på min tränare som red OS?
Du kan inte lita på vem som helst.
Inte ens som den du frågar är ett proffs, kolla istället upp saker i regelboken (TR)

Förra träningen med Utvecklingsteamet fick man börja med och berätta om man uppnått sina mål för iår och vad ens nya till nästa säsong var och så. Då berättade jag att jag uppnåt mitt mål ( som var att starta 1.20, komma runt alltså) och det har jag självkalrt lyckats med. Sedan svarade jag  på frågan vad jag satsade på till nästa år, och då svarar jag att "kvala 1.30".

- Lotta, Men man behöver inte kvala 1.30?
- Jag, Jo man behöver väl 3 nollar i LA? behöver man inte? (1.20).
- Lotta, Nej nej, du får starta det när du vill. så är de väl frågar hon Totta.
-Totta, Japp! du är nog lite inne på din ponny va?;)
- Jag, Jaha, ja jag är väl de, jag var helt säker på att det var så.

Det går några dagar, så hamnar jag inne på en hästtjejs bilddagbok, där hon skrivit att hon "kvalat 1.30 idag"
-Jag, Men man behöver väl inte kvala 1.30?
-Hon, Jo om du är junior måste du ha sämst en nolla och en 4 felare för att kvala.

Där blev jag lite halv less. Tänk om jag hade startat 1.30 nu???? eller jag är ju iofs kvalad endå ;) men om jag inte hade vart de! tack vare Lotta... så nu har jag lärt mig att inte bara lyssna på andra, inte ens om dom är proffs, utan kolla hellre upp det!

Yrroll 1.20 Jag och Yrris, när vi kvalade 1.30 :)

något att läsa!!

alla läs detta! Ni visste säkert inte att hästsporten är landets näst största sport. bara fotbollen är större. Alla som rider får ett begrepp om ansvar och får därmed oftast lättare med skolan. Och visste ni att 75 % av alla kvinnliga chefer här i sverige håller på eller har hållt på med hästar. Hästsporten är världens dyraste sport. 87 % som har testat att rida en gång för att dom blivit tvingade har börjat rida för att dom har tyckt att det är kul. Så om hela sverige skulle proa att rida skulle 67 % tycka det var kul och börja med det. och var 3 person i din klass skulle älska hästar om dom provade att rida. Vi hästmänniskor är dubbelt så modigare än er som spelar fotboll eller ishockey. Ni vet väll alla också att ridning ger dubbelt så mycket muskler än att spela fotboll ger. Det ni inte visste är att hästkillar och hästtjejer lever inte i nuet utan i en egen värld. Där alla ridkillar är hetare än alla hunkar och där alla ridtjejer är hetare än fjortisar. Då att ha häst är bättre än en sprillans ny ferrari. Och alla ni som inte rider, tänk på detta tills nästa gång, att ridning är den näst farligaste sporten i världen. Och att lite mer än hälften av er som inte rider är pga att ni är rädda för hästar och inte vågar erkänna. Och alla vi som har detta på vår bdb är stolta över vår sport och vårt intresse. Låt ridsport spröda låt det föralltid finnas i alla svenska hjärtan.

Jag kom precis hem från skolan. Och nu sitter jag ch proppar mackor och kaffe innan jag ska ut och rida i mina tretorn som gör premiär idag ;) Jag har också något roligt att meddela. Fick MVG och fullpott på provet som var innan lovet. Och Vg på provet i Special idrott. Faktiskt nöjd fast jag fick VG för jag hade missat den lektionen och försökte att läsa av corris kluddriga anteckningar. haha:P så den ni!

Nej nu sa jag ut och rida, :) <3

t42 Jag på Pi med en inte speciellt snygg sits va, så nu ska jag ut och jobba på den! :)

RSS 2.0