Med i tidningen

Har vart ute och ridit min lilla stjärna Pi precis. Hon var rätt fin idag! Börjar med att klättra en kvart och sedan dressyrarbete i 45 min :) Känner att jag behöver komma iväg och rida henne riktigt ordentligt för en tränare så jag klan få tips om vad jag ska träna med henne..

Föresten har tidningen gjort ett litet repotage om tävlingen i helgen o där skriver de lite om mina bäbisar :)
http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=76428&epslanguage=sv Här är länken om ni vill kolla :) Tråkigt att bilden som var med i tidningen inte var med på internet..

Finaste!

Hittade lite gamla bilder :) Här är Pi -06 och min B-ponny Fidelie som inte allt för ofta fått  vart med i bloggen. hehe. sedan eftersom det var en som ville se en bild hur jag ser ut utan ridhjälmen på så får ni äran att se en också väldigt gammal bild ;)

sf Vi hade kammat hem lite priser på någon hemmatävling :P

sdf som sagt, teknik hade hon redan! 6 år gammal

df Och så den stolta ägaren som inte är allt för gammal här ;)

Nästa Y-Tävlingen planerad

Herregud vad värmen håller i sig! Tråkigt bara att jag verkar vara den enda i hela Sverige utan sommarjobb så jag sitter hemma helt ensam och har inte ens en badplats att gå till! :( Dessutom är det för varmt för att kunna rida nu på dagen. Har i oförsig tagit en barbacka tur på Yrroll en stund. Och det slog mig att det var första gången ja red han barbacka. hahah och tror mig, det gör jag inte om fören han lagt på sig 10 gånger mer muskler på ryggen! Pisen ska jag rida ganska sent ikväll för ska jobba henne rätt hårt. Hon är så jäkla fet alltså. Dessutom har hon rätt bra kondis så innan ens hon börjat flåsa så har jag lagt av att fungera, haha.

Har föresten anmält yrroll till Avestas meeting 24/25 Juli. får se om jag hoppar alla klasser och sover över eller om det bara blir en dag. Men isf kommer vi hoppa 1.20/1.30 och 125/1.30 :) Det är ju en lite större tävling än vad det var i helgen så kan tänka mig att banorna blir lite mer kompliserade och större. Men man blir ju en erfarenhet rikare!
Har föresten också planerat att vi kanske ska rida på stockholm horse game. Dom har ju klasser från typ 1.10 till elit :)


hoppas ni har det bra i värmen och glöm inte pussa era fina hästar! Tänk vad dom är underbara!

saf Sätter fart inför omhoppningen! ;) Visst ligger älvdalen fint?:)

dfg Mamma och feta Pi står och sover lite inför starten ;)

Yrrolls väg till framgång!

Första gången jag träffade eller såg Yrroll var när vi var nere i Avesta för att hämta hem min B-ponny från betäckning. Dessvärre hade hon inte velat bli betäckt och dessutom rymt från sin hage och sprungit in till fel hingst ;) hahahha.

dfgrf
Gamla bilder från hans gamla ställe

Vi var inne i stallet en sväng och såg en lite halvgalen häst stå och gnägga så högt som bara han kan. Eftersom han var ensam inne var han ju lite stissig så jag tyckte mest han var läskig ;) ägarna tyckte jag skulle ta med honom hem och dessutom var han till salu. I vilket fall som helst åkte vi hem, utan Yrroll! Jag var väl lite halv sugen kan man säga, det är alltid roligt med nya hästar med egentligen visste jag inte om jag skulle orka med en till. Dessutom hade jag redan 3 ponnyer hemma. Pideli-Pi, Fidelie och hästen Parma som jag hade på foder för försäljning. Vi bestämde oss iallafall för att åka ner och prova honom. Han var väldigt oriden, bråkig, stel och ja allt möjligt. Men jag fastna för honom när han gjorde världens bravur bockning. Yeeah en till Fidelie tänkte jag! Trots att jag var pytteliten på honom och han var stel som stubbe och de iprincip var omöjligt för mig att rida till honom på marken så hoppade han som en gud! han tyckte verkligen att hoppning var skiit kul! Han var så lätt över hinderna, trots att han knappt orkade hoppa då han som sagt inte hade en muskel på kroppen.

dfsgdfg
Så här såg han ut innan. Med hans gamla jätte snälla medryttare på :) (tror ja?;))

Vi pratade med ägarna och bestämde oss för att ta honom på foder eller "på prov". Så den 22 September kom han hem till oss! :) Lika fort undrade jag vad jag egentligen gett mig in på?;) Jag startade två tävlingar medan jag hade honom på prov och den första ramlade jag av på sista hindret i omhoppningen då vi missbedömde avståndet totalt. och den andra gången så fick vi några riv men lyckades få en placering då jag hade Bästa tiden. Bästa tiden på Yrroll liksom? ja då kan ni kanske förstå hur han drog runt med mig på banan och jag hade varken muskler eller bett för att få stopp på honom. Nu 1½ år senare får vi ibland tidsfel eftersom jag vill rida honom så samlat. ;)

Vi bestämde oss för Yrroll och han var betalad och klar i Februari 2008. Trots att han var så "ful" så folk tyckte vi skulle pruta ner honom eftersom jag hade ett grovt jobb framför mig för att få honom fin på marken. Ärligt talat måste jag faktiskt säga att jag skämdes lite över honom ibland.... Men idag visar jag stolt upp honom! :)

dsf
Bild från helgen efter 1.20 seger


Jag och Yrroll kom med i utvecklingsteam dalarna och vi började tävla i April. Vi var även med på en träning för Louise Haaga. minst 8 fel varje tävling hade vi. Men efter riktigt hårt jobb hela sommaren 2008 så började han faktiskt likna något.

fg
Arbete i dressyr sommaren -08

Vi kom tvåa i en 1m och bestämde oss för att starta 1.20. Så i augusti gjorde vi debut vilket visserligen blev säkert 4 ner. Men i vår andra 1.20 fick vi bara två ner och hamnade precis utanför placering. I September fick vi vår första nolla i 1.20 och en 4:a felare med ett ner. Då kände vi verkligen hur utvecklingen hade gått frammåt! När 2008 började lida mot sitt slut så tränade vi i utvecklingsteamet för 3 och 4:e gången. Lotta Schultz tyckte verkligen att han utvecklats och liksom Louise Haaga, som inte kunde fatta att det var samma häst, henne tränade vi för i Oktober/november. Då började vi hoppa hinder på 1.30/1.40.

Hela vintern till 2009 tränade vi stenhårt i snön så han verkligen skulle få pulsa och jobba. Dock fick han konstiga prickar på kroppen så han stod nästan i en hel månad i Februari då jag inte ville rida honom om det var något farligt. Men veterinären visste inte var det var, tur var det väl att dom gick över utav sig själv.

I Mars startade vi vår första tävling för 09 med ett ner i 1.10 som var totalt mitt fel och sedan körde vi plockepinn i 1.20. Han hade nog tappat en hel del under månaden där han vilade.

g

någon gång i samma veva red vi för Lotta Schults igen då vi blivit uttagna för Utevcklingsteam 09 också. Hon tyckte fortfarande att utvecklingen gått framåt och kunde inte förstå att det var samma häst som var här som för den delen inte ens kunde galoppera för ett år sedan. Den 11/12 April var det träning för Louise Haaga igen. Nu var hon förvånad över att vi inte redan red 1.40 och att jag inte hade någon plan framför mig med honom. Då vi hade alla förutsättningsar för att lyckas i svårklass hoppningar. som är från 1.30 uppåt.

ef

Helgen efter Louise Haaga helgen startade vi vår andra tävling för året,  en 110 och en 115 där vi blev 3a i båda klasserna. Sedan gick det en månad till nästa tävling där vi hade 2 riv i båda 1.20.

frg

Mamma tyckte det var dags att åka och verkligen få hårdträning borta av ett proffs. Så jag och yrroll åkte ner till Louise gård, skästa gård där vi tränade en helg för Pether Markne. Där hoppade vi bana påå 1.30/1.40 lätt som en plätt och vi gjorde samma övningar trots att vi red med ryttare som hoppade lägst 1.30/1.40 klasser.

fth

I Juni startade vi vår 4:e tävling för året med en 3:e placering i 1.10 och som vanligt 2 ner i 1.20. Men faan den som ger sig och vi har kämpat på. Nästa tävling var bara en 1.20 med ett ner, bättre resultat. Nästa tävling som var nu i helgen har verkligen träningen gett resultat! Vi började med en 1.15 med ett riv i omhoppningen, men en 2:a placering. Sedan en dubbelnolla i 1.20 med seger! Och dags för debuten i 1.30 där vi fick ett riv som verkligen var mitt fel, han hade ingen chans att klara det! Och tro det eller ej men det räckte till seger det med! Och nu när jag kollar tillbaka på resultat och bilder kan jag inte annat än att vara så JÄVLA stolt över mig själv. Och så JÄVLA stolt över min fina häst som ingen trodde på! Vi har gått upp ännu ett snäpp i vår tävlingskarriär och kan börja rida 1.30 hoppningar.

ergtetgerdcv

vår nästa tävling blir förhoppninsgvis 25 Juli. För nu ska han få en 3 veckors vila från tävlingar! så vi får smälta allt och ta nya tag! :)

re

Yroll!

Hihi jag vaknade upp så himla glad, och de är sällan! ;) Men jag är fortfarande helt upprymd och så stolt över min häst Yrroll :) blir lite gråtdärig när jag inser hur fin han har blivit!! :') Miiin pluuttt! Så därför tänkte jag ägna en liten text om honom. Om när jag fick honom 22 September 2007 bla och om vår utveckling:)

Design på väg

Nu är designen på sin väg! Föresten blev jag tvåa med Pi i msvbn, bästa dalaekipage alltså :P haha men var bara 1 placerad eftersom de var så få startande. trååååkigt!
df

Yrroll

Har verkligen vart en riktigt varm helg! Nästan så det var en pina att tävla. Men hästmänniskor som vi är så är vi ju idioter och gör allt för att vi ska få något slags bevis av vår träning. I helgen fick jag en stor trisslott! Yrroll har hoppat fantastiskt och verkligen vart jätte fin!.

Helgen började med en 115 på Lördagen. han var jätte fin men rev första i omhoppningen då det blev ett litet missförstånd mellan mig och min hjärna! ;) Mend et höll till sista ryttaren som slog mig så vi slutade 2:a. vilket jag var väldigt nöjd med. Dessutom bröt vi ju trenden med att alltid komma 3:a ;)

Nästa klass var en 1.20 som inte gick helt hundra. Det blev inte så jämnt så vi sluta på 8 fel, två ner.

På söndagen började dagen med en 1.20. Yrroll var helt underbar och hoppade skit fint! Gick dubbelnolla och vann, typ 3 sekunder snabbare än tvåan som för den delen var Elin Hedman på bobbo. Gud vad fina dom blivit!

Eftersom det blev en perfekt runda så startade jag 1.30 som jag egentligen inte ville starta då Pi, som vi tagit med oss bara för att starta msvb fått 8 fel. Eller jag fick 8 fel, men hon var lite fjantig så var sur. Och bitterfitta som jag är så ville ja ju inte starta då och dessutom hade jag inte druckit eller ätit något och gräddet på moset så fanns de ingen cola i kiosken och de gjorde mig rasande! ;) Men det är väl tur att man har en ännu envisare morsa! För hon tvingade mig upp på Yrren och sedan motigt gå banan till 1.30. Men det var väl tur det. För Yrrisen var sååååååååååå jävla fin! vi fick ett litet pet i räcket ut från 3-kombinationen. Vi låg väldigt stort in på första hindret och då tröck ja på som fan till b och eftersom vi då hade sådan fart blev de trångt till C. Vilket gjorde att bommen föll. Men resten av banan var även den klockren! så slutade på 4a fel i vår 1.30 debut!! Och eftersom vi hade snabbaste tiden så vann vi!

Kan ni förstå vad jag är stolt eller? en 2:a placering i 115, en 1:a placering i 1.20 och en till 1:a placering i 1.30!

Det roliga var att Emma Bossel frågade på Lördagen om det här var min nya stjärna. Jag svarade lite tveksam att jag hoppas det. Men har inte vart säker på om han räckt till då vi haft en hel del riv. Kanske är han min nya stjärna endå? Och ligger 1.40 bara bakom hörnet? 1.30 kändes inte ens högt!

dsf

dsv

Lyckliga? Ja mycket!

df
df

df
dsf


Debut i 1.30! - Med seger!

Vilken jävla dag! gick dubbelnolla med Yrroll i 1.20. Seger på det! Sedan debuterade vi 1.30. Med ett pet dock. Men det räckte till seger! Så två segrar och en andra placering med Yrroll i helgen!

Mer utförligt och bilder kommer senare!

sdf

Pideli-Pis väg till framgång

sdfsf

När vi köpte Pi bodde vi i stockholm. Jag var ca 14 år och folk tyckte nog mest jag hade köpt en alldeles för ung, oriden men otroligt fin ponny. Jag red ponnygalopp och Pi var sisådär 5 år. Hon hade hoppat någon Lb med den tidigare ägaren men mest gått galopp. Något som var lite halvkonstigt var att liksom ingen fanns där och "trodde" riktigt på oss. Hon gick ju absolut INTE fint. haha nästan lite skrattretande vad "ful" hon egentligen var. Men jag var fast! ca ett halvår efter jag fått henne så flyttade vi till Leksand. Där började jag träna för Ebba Tegelmark. vi var ju tvugna att "ge upp" galoppen eftersom det var 30 mil till närmaste dirt track bana. Men det var väl kanske tur det! För Ebba såg en talang i Pi och det är väl egentligen henne jag har att tacka för vår start på karriären. Hon fick oss att förstå att Pi verkligen hade talang.  Och amatörryttare som jag verkligen var (HAHAHA) hade vi ju inte alls sett att Pi hade riktigt fin teknik. vi började starta några Lb som gick fin fint. Nolla varje gång. Ett halvår senare startade vi La (som egentligen var msvb) och nollade faktiskt! haha lite sjukt faktiskt. Men  efter något år valde Ebba bort oss och skaffade en liten pluttbebis istället ;) haha så jag skaffade en ny tränare som heter Niklas. Han var tränare för Insjön och i samma veva böt jag klubb. Niklas som även är banbyggare hade sett oss ute på lite tävlingar när det börjat gå dåligt för oss så han visste vad vi behövde träna på. Som tur var har han också alltid haft en tro på oss. Och det är faktiskt väldigt viktigt att man känner så med sin tränare! Med Niklas hjälp gick Pi och jag från att vägra ut oss i Lb till msvb. När träningarna tog slut med Niklas så började vi träna för Ulf Johansson som är gammal fälttävlans ryttare på elit nivå. Han är även eller har vart tränare på runsten. Ulf såg Pi första gången när hon var 5-6 år gammal och har alltid haft ett tycke för henne! (tur jag har med tränare va?) I övergången till msvb (där Uffe kom in i bilden) Så hade ju oxrarna börjat bli lite väl höga och breda, så som tur va kom han också med en hel del tips! Men nu sitter problemet bara i min hjärna.. Uffe har vart min tränare från och med sommaren/hösten 2008 och har vart till stor hälp när vi nu gått över till msva. Förhoppningsvis är det även Ulfs döttrar som ska ta över Pi nu, men man vet aldrig. Det är vad jag hoppas! Något jag också hoppas är att Uffe har kvar mer att ge till mig och Pi så vi ska nå över sista trappsteget på vår målsättning, SM! Men det är ju faktiskt så att tränarna inte alltid har kvar kunskap att kunna ge när deras elever utvecklas och går upp 3 klasser. Det var även något Pether Markne poängterade på hans teori på skästa gård. I takt med att du utvecklas kanske du behöver byta upp till till en bättre tränare. För om ni stannat i utvecklingen kan de ha att göra med att ni rider för för "dåliga" tränare...

Så det jag vill säga är att ni ska tänka på hur ni väljer era tränare. Har det kunskap och framför allt vilja att coacha er i utvecklingen? Många tränare ser träningen som en bra inkomstkälla... Just nu har jag Louise Haaga som min "favorit" Tränare. Hon har sett talangen i Yrroll och vad han kan bli.. Och det är en så himla possitiv tränare! Förhoppningsvis ska jag börja rida för henne en gång i veckan eller två gånger varannan vecka i höst.

2:a placering

Har ju vart och tävlat idag! :) Yrrissen var så himla duktig! blev 2a i första klassen, fick dock ett pet i omhoppningen. Men var nästan 10 sekunder snababre än ettan. haha. I 1.20 blev det två pet men var 17 hinder totalt med grund och omhoppning så var lite hårt i den här värmen.

Sedan var det lite katastrof när vi kom hem. Handbromsen släppte helt pötsligt på min bil och rullade in i skogen bland massa stenbumlingar! haha. Så där fastna den. När vi lyckades dra upp den med den andra bilen så gasa mamma så mycket så det sköts stora stenar på min älskade bil så rutan gick sönder lite! :(

Snart tävling...

Hejsan alal! Sitter just nu och försöker få i mig ett glas oboy och ern banan. Men det går inte alls bra. Som bekant har jag alltid problem med att äta när ja ska tävla. Även om jag inte ens är nervös så tar de imot i halsen och känns som man ska spy! :O
 
Nej jag ska behålla detaljerna för mig själv! ;) Idag ska jag rida Yrroll på vanligt bett och om det inte går 100 ska ja prova rida på gagen igen. Han ska även ha det minstgröna glen gordon settet :) Och ja då? Jag kan inte bestämma mig om ja ska rida i tröja eller kavaj, men de lutar år tröja ;)

Önska mig lycka till...

zx

rg

Några omöjliga bilder från förra tävlingen

Bilder från idag :)

Ni önskade kort från hemma träningar så här får ni! :)
asd Ska bli någon form av ökning! hahah
fhn Prutten Yrroll!ew Trav Trav Trav
SDF Lättridning:P
SF Galoppis
DV
DRG Han är en söt bebiiis!
DEF Fina rumpor! :D
df Mera trav
sdaf Fråga mig inte vad jag gör! adf Min åsna! :)
sdf Som sagt fråga mig inte vad ja gör.
fg Fan vad spinkig ja ser ut:P

Sola på båten och rida sent.

Kul med all possitiv feedback man får! :) Jag lovar er att någon snygg design är på väg! Ska bara hitta någon som vill göra den. Har frågat min brorsa men inte fått något svar än! ;)

Hela dagen har jag tillbringat med min älskling ute på sjön! Vi tog båten och la oss i en vik och solade en massa! Fan vad härligt att solen äntligen hittat fram! Dock så är ju inte solen så himla rolig när man ska tävla! Vilket jag ska göra hela helgen på Yrroll. Något som är viktigt att tänka på då är att man har med sig svampar och handdukar för att kunna svalka ner hästarna. vi har alltid med oss lakan och handdukar som man lägger ner i vatten och sedan har hängandes på hästarna.

Igår så red jag igenom hästarna lite, eller rättaresagt skulle rida igenom dem! Pi var fantastisk! la ner allt arbete i trav och skritten, ingen galopp alls. Men Yrroll gick allt riktigt skit! Ni vet väl om de där ordspråket när konsten tar slut tar våldet vid. Just i den där gränsen var vi! Så för förstå gången på år och dagar så gav jag upp. Men idag ska jag börja riktigt noga och lugnt från början och inte stressa upp mig så mycket!

Nu ska jag ut och rida Pi en kort uterunda! Och ni där ute, tänk på att försöka rida så sent som möjligt eller tidigt som möjligt då det är väldigt varmt och påfrestande för våra älskade hästar!

Mer bilder kommer senare :)

sa

ADSF haha

dsaf

Svar på frågor :)

*Hur många ponnyer/hästar har du? :)
Sarah: Vi har 4 hästar hemma på gården. Men de som jag tävlar är en C-ponny och en storhäst. Sedan har vi min gamla B-ponny och mammas häst.

*Vad är din största dröm innom ridningen :)
Sarah: Det är väl helt klart att få rida Os och tillhöra landslaget, Om jag får drömma alltså! Men närmaste drömmen just nu är att ta upp Pi till Sm (Krävs en nolla i msva och vi har fått ett pet som bästa resultat) och med ett bra resultat.

*kan du inte berätta vad du har för utrustning?
sadel/sadlar träns benskydd säkerhetsväs
Sarah:Till att börja med så har jag inga som helst märkes-prylar. Eller okej nu ljög ja, men sådant som sadlar och träns har jag inte råd att köpa i märken utan jag satsar mer på detlajerna och har en billig men bra ”bas” Det är även ett tips till er som också är lite ”fattiga” där ute ;). Mina sadlar (har samma på båda) är globus esperanza och kostar begagnat runt 5-7 000. Båda sadlarna är utprovade till hästarna och jag skulle aldrig kunna tänka mig att bara åka ut och köpa en snygg sadel för att det är den storleken hästen har. Utan alla sadlar är olika byggda, precis som hästarna och då ska ett proffs prova ut dem åt mig. ”stommen” på tränsen är helt utan märken. Dock har jag köpt till lite dyrare och finare pann band och nosgrimmor. Schabraken som jag oftast använder är scapa och GG, men har en miljard till där hemma som är från tex hööks som jag har tävlat med fram till ganska nyligen och jag bryr mig egentligen inte om märket så mycket, utan de är viktigaste att det är helt, rent och matchar de övriga sakerna:P Skydden är inte heller i några speciella märken utan de viktiga är att de uppfyller funktionen som de är till för. Men nog allt är jag ute efter ett par veredus carbon gel och de får inköpas när jag har råd. Till mig själv har ja en JW hjälm, pikeur kavaj, HL väst och grand prix elit ridstövlar. Ridbyxor och skjorta är helt utan märken.

*vad jobbar din mamma med ? eftersom hon försörjer dig med hästarna o allt.
Sarah: Vad hon jobbar med är hemligt då jag inte ska blanda in vad hon gör i bloggen. Men jag kan säga att hon inte sitter i någon chefs position men är heller verkligen inte städtant Och hon jobbar riktigt jävla hårt.. Sliter säkert mer än vad 9/10 delar av mina läsares föräldrar gör. Bara för att få så att allt ska gå runt och för att jag ska kunna få tävla.. Sedan kan man ju vrida och vända på det där med ”försörja dig med hästarna och allt” Mamma står iprincip för alla tränings och tävlingskostnader och att stallet ska gå runt liksom. Men Pi och Yrroll har vi valt att köpa med mina underhållsbidragspengar och varken Yrroll eller Pi kostade några summor utan mina hästar har kostat allt från 25 000 till 50 000 så jag har verkligen inte fått något serverat med en silver sked och har hästar som hoppar och drar upp benen i alla vinklar.. Sedan får jag själv betala den utrustningen jag vill ha. Tex sålde jag min moppe för att kunna köpa en sadel som passade Yr oll. Får inte heller glömma att säga att jag har en mormor och pappa som står bakom en hel del.

*vad är dina slutliga mål med pi nu innan hon ska säljas och hur ser planerna med yrrol ut?
Sarah: Mitt mål är att kvala Pi till SM, ska också försöka rida någon fälttävlan och mina planer med Yrroll är just nu blanka. Alltså har jag inga planer alls. Men förmodligen en rejäl satsning som ska sluta possitivt.

 *Vad tävlar du för klasser?
Sarah: På ponny rider jag Msvb/msva som innebär 110/120 och på storhäst bara 1.20 just nu. 1.30 ligger bakom hörnet men jag vill inte stressa upp med honom på den höjden eftersom jag förhoppningsvis ska ha honom länge men samtidigt så väntar jag bara på en perfekt nolla sedan får han gå upp. Pether Markne tror absolut han kommer etablera sig i 1.30 och Louise Haaga tror att han kommer kunna gå 1.40.

*Hur har du dina hästar uppstallade? Om du har eget hemma hur ser de då ut?
 Sarah: Vi har eget stall på gården med 4 boxar, spolspilta och sadelkammare. Dock används inte spolspiltan eftersom vi inte installerat en varmvatten beredare så just nu är det någon slags täckes och hö förvaring eftersom att trappan till höloftet inte heller är klart. (nybyggt stall)

*vad är det bästa resultat du presterat?
Sarah: resultat mässigt är det väl en 2:a placering i msvb på ponny, men jag är mer nöjd med ett nedslag i msva. Och på häst är det noll fel i 1.20, haha har inte haft en enda placering i 1.20 än (La för storhäst).

Finaste ponnyn ni sett? Ja det är det!

sad
s<

Pi fin i msvb

Är hemma från tävlingarna nu! har bott i en bil i ett dygn nu. haha. skriver mer om tävlingarna imorgon eller så då jag har tid, bilder kommer även att komma upp vid något tillfälle! Nu ska ja duscha och packa för imorgon åker jag till Stockholm med min älskling, vi ska på grönan och chilla lite med familjen :)

Borlänge regionala

Underlaget var verkligen hemskt!!! var tävlingar där igår + att det hade regnat hela dagen/natten och sedan vart 2 klasser före mig. Alltså fyfan det gick knappt att trava. Tänkte känna lite på de eftersom man endå var två på banan och Yrris tyckte de var obehagligt bara i traven. När jag hade hoppat 8 hinder valde jag att utgå på egen begäran eftersom vi rivit några hinder. Resultaten på de flesta ekipagen idag var väl efter underlaget.. Jag tyckte inte det var rätt att låta min häst hoppa på det. de räcker med att han ställer upp och ger allt! Så valde att stryka sista klassen så nu ska jag packa klart Pis saker sedan åker vi till timrå. Svaren på frågorna kommer när jag kommit hem. så fråga på medan ni endå har chansen:)

FRÅGESTUND

Ni får fråga precis vad ni vill! :)

sdfsdf
sda
awesef
dsgge<s

Regn, Regn regn.

Den här dagen har verkligen rusat förbi!

Vaknade typ vid 12-1 (fast var uppe och fodrade och fixade hästarna först vid 7) Sedan åt jag och Andreas fruksot. Eftersom att mina ridstövlar pajjat för typ 10:e gången för iår så åkte vi till skomakaren när vi var klara och direkt när vi kom hem la vi oss i sängen och somnade IGEN. haha. Klockan 4 gick vi upp igen och då åkte han hem medan jag gick ut och mocka alla boxarna. Igår så mockade min älskling 3½ box! Är han inte GO eller?! :D Världens bästa. han är för söt!
När jag var klar med  mockningen tog jag in hästarna som var genomblöta och ihjälfrusna så dom fick varma goa flistäcken på sig och massa hö :) Är ju världens regnväder här!! hatar de!

Hästarna reds igenom riktigt ordentligt i dressyren igår. Yrrooll var riktigt fin alltså! Medan Pi mest var spänd! men hon var riktigt fin i avsaktningarna sen så då bestämde jag mig att sluta när hon var så fin. :)

I helgen blir det tävling. Ponnyn ska gå msvb/msva och Storis 120/125 :)

Hade tänkt ha frågestund lite senare om det finns några frågor att ställe. Ni är ju en hel del som läser den här bloggen så nu är det fritt fram! :)

Tisdag 16 Juni

Jag har fruktansvärt tråkigt här ute i skogen där jag bor. Har tryckt i mig 2 piroger och en panpizza på ca 1 timme nu ;) Märks det att mor min inte är hemma? Nejdå Andreas har lagat riktig mat! vi har ätit kött, tacos, fisk, makaroner och ja allt möjligt, riktigt varierande kost faktiskt! Men det behövs, har ju mockat  24 boxar sedan mamma åkte + ridit två hästar om dagen och allt vad det innebär att sköta stallet. Så nog allt är jag värd lite helfabrikat ;)

Idag tänkte jag att jag skulle ha travat Pi i backen. Så till en början värmde jag upp med lite dressyr men insåg ganska fort att det behövdes mer dressyrarbete än kondtition så det blev 40 min effektiv ridtid. Alltså att jag pressar henne hela tiden och inte tar massor av skrittpauser hela tiden. Det är verkligen något jag avskyr! skritt pauser. Då jag tycker det förstör passet..(när jag rider själv alltså, rider man för tränare hjälper den ju en igen att få till allt rätt) Så fort dom fått pusta lite så får man börja om från början igen. Så blir det jämt för mig! Jag har alldeles för dåligt tålamod för att få börja om 10 gånger under samma ridpass. Så egoistisk som jag är så anpassar jag ridningen efter mig själv! haha nej skämt åsido! Men jag tycker det är bättre att få jobba igenom i kanske 40 min utan pauser istället för en timme med pauser. Och sedan göra samma arbete dagen efter för att se så det sitter. Konditionen byggs även upp sakta och säker då :)

Yrroll tänkte jag skulle få  vila idag, men har så tråkigt och är så ridsugen så kanske blir det lite av en kvällstur på honom. Han hade föresten tydligen haft väldigt roligt i hagen idag då hela hans täcke var trasigt och hängde på magen.. Tok häst!

sdv
Min fina Pideli-pi
Det blir en väldigt jobbig helg då vi ska tävla i borlänge på Lördagen, sedan på kvällen åker vi till timrå och tävlar på Söndagen.. Kul va?;) Njeea, inte att sova i tält iaf! Har för en gångs skull fått relativt bra startnummer. Yrrisen startlista har inte kommit ut än.

IDA KOMMER DU NÅGON GÅNG ELLLLLLLLLLER?

Yrroll

gds Mot hindret vi rev :P

fg Min fina prins!

dsf Hahha skit fult! Men enda hopp bilden. Ser skit ut lågt på bild ju men jag tyckte de såg lite högt ut ;)

Pappa Yrroll

Var ju iväg och tävlade idag och det första som hände när vi kom dit var att vi körde fasst ;)hahah. Det var världens sumpmark eftersom att det regnat hela veckan och då de inte fanns några parkeringsvakter och vi inte vart där dom tidigare dagarna i helgen körde vi ju in, och då fanns det ingenstans att vända:P så vi försökte ställe oss brevid en lastbil men kom bara halvvägs ;) hahah lite kul! Men gagnef ridklubb ordnade allt jätte bra trots skit vädret tycker ag :) Redan klockan 9 hade dom fixat så det kom traktorer och drog loss alla. vilket dom höll på med från 9 till 11 när vi åkte hem och då var dom inte ens klara! ;) Red ju på vanligt bett och tror aldrig Yrroll vart så fin på framridningen. kul!! Dock var framhoppningen utomhus och det var ju lite slabbigt kan man säga och tyckte inte han var riktigt hundra så försökte tagga upp honom och se till så han hade bakbenen under sig. Inne på banan tyckte jag han var skit fin! han var i lite hinder med det mesta gick riktigt bra och linjen fick vi tilll o allt ;D Visst han var liiiite stark efter hinderna men jag ska rida på 2 delat ett tag framöver tycker ja :) Resultatet blev ett ner. det var tvåan där ja tröck av han liiite stort och han är ju inte kvickast i benen så den rulla ner lite:P tråååkgit! men så är det! Nästa helg ska vi hoppa 1.20/1.25. Debut i 1.25 haha :D 1.20 är ju en så trixande nivå, den jobbigaste av alla sägs det. Nog allt märker jag de! får aldrig till min perfekta runda. men jag väntar ut de :)

Kanske kommer en enstaka bild som pappa tog, men inte i bästa kvalitet. Skulle vart fotografer där men ja tror inte dom kunde pga av allt regn, för itne såg ja några iaf::Pdsf
sdfPrecis när Yyren kommit hem från pether markne. han var helt galen i tjejjerna då!:P
dg Han benhandlade dom som föl och förföljde dem för varje steg de tog!

Gag

Min kära mamma är ju på kreta eller Grekland eller vart det nu var så min älskade Papps är här :) Ska ju tävla Yrroll imorgon så han fick lov att ta bilen upp hit och chilla lite ;) Och pga av att mamma är borta har ju jag det fulla ansvaret för hela gården, vilket inte är det lättaste:P Inte så lat som jag är iaf. För nu måste man ju pallra sig upp och ta ut och in hästar /fodra, rida och mocka till alla, ta hand om hundar, släppa ut dom, ge dom mat, mata katter och ja gud vet allt. Men har redan gjort klart allting i stallet för idag! Känns så skönt! Har ridit ut på båda hästarna i det här skit regnet också! men blev lite lätt bara :)

Imorgon är det ju som sagt tävling och jag ska prova något nytt med Yrren. Jag brukar ju hoppa och tävla honom på gag, ett sådant där sidostycken löper genom bettet. Han är ju så stark och tung för mig, men efter mitt hårda dressyr arbete tycker jag han går relativt bra på vanligt två-delat. Så ska prova tävla honom på det imorgon :) Har inte ens tränat eller hoppat med ett vanligt bett på ett år med honom. Så får se om det blir ris eller ros utav resultaten, men man har ju något att skylla på annars ;)

sdf Haha kolla på öronen, har sytt in dom nu ;)

rj

Andreas student och skit väder!!!

Nu sitter jag här med Ida och äter frukost! :) Ida joinade mig inatt så jag slapp sova ensam! Har precis vart ute och fodrat hästarna. eller ja okej för typ två timmar sen! Ska rida lite innan vi åker in och tittar på våra mäns student! skitt väder då tyvääääääääärr :(  väntar på att bonden ska komma med en rund-bal som vi ska ha i hagen så dom kan äta precis när dom vill... Jädrar vad jag skriver bra idag! ;)

zsd Ååå så söta mina bäbisar är då :D

Bilder från strömsholm..

erf Pluppen!

<dfg finaste i spolspiltan

dsf Jäkla snygg ponny alltså!

feG älskling i Louises ridhus

sdf :)

sdf Louise på hingsten :)

df Snacka om att man sken upp när man kom till slottet! var dock inte riktigt lika glad när ja åkte därifrån ;)

dfeg Mina två älskade pärlor! BTW Yrris ser ut som en tjej-häst där ;)

Yrroll

dfd Haha vet att den är skit suddig men han är ju en halvmeter över ;)

fe Haha gör en avsaktning från galopp, ser ganska liten ut :P

fdv BARA FÖR ATT HAN ÄR VÄRLDENS SÖTASTE

f Fråga mig inte vad ja gör, men prisutdelningen iaf :)

dsf finaste Yrroll

erg Framhoppning

dWF wIHOO

FE SNYGG FATTNING, HAHA KAMELEN SJÄLV

wER Den där banbyggaren bygger inga hitt banor, visste direkt vem som byggt banan när jag hade gått de första 4 hinderna. Skit tråkga. snygga vi är för den delen, nooot

sdf Hemsk bild men bjuder på den ;)

Bal igår

cvb
dsfv

fv

ef

vgw

Ni har följt mig i ur och skur..

den 4:e Juli fyller den här bloggen 2 år! Fort tiden går alltså! Läsarantalet har ökat från ca4 till ca 60-100 besökare om dagen. Men nu undrar jag vilka alla dessa är? och vad vill ni att jag ska skriva mer eller mindre om eftersom ni faktiskt är några stycken lär ju någon liten eldsjäl våga yttra sig, eller?;)

Ni har följt mig i ur&skur, vinst&förlust, hat&kärlek, ig till mvg
d<fDet var förbaskat vad lång jag såg ut på den här bilden. haha
wsEG Betydligt mindre på den här :P
jj
fineb
rjouöi

Måndag 8 Juni

Är sjuk och det gör att jag är enormt slut, för ingenting! Jätte jobbigt, inte nog med det så nyser jag ju för jämnan! Imorgon har jag mitt absolut sista prov för årskurs 1. Sätter jag mvg på de här provet har jag säkrat mitt MVG i svenska a :) känns bra! något som är mindre bra är att jag gjorde matte nationella idag och det gick väl inte så värst toppen.. Suger verkligen på matte och att man har en lärare som är helt inkompetent och inte fattar någonting alls gör ju inte saken bättre..

Imorgon har jag bal! eller Andreas har bal och jag ska gå med honom, e ganska nervös faktiskt. Jag kan ju varken föra mig eller har bordskick! men vadå, man är ju häst-bonde! Alla vet ju att hästtjejjer både beter sig och går som karlar. Något jag har fått hört ett par hundratals gånger under min livstid. Eftersom jag ridit ca 67% utav min livstid..

På Söndag har jag tävling på Yrroll, funderar på att även rida Lördagen, men dom har ingen 1.10 och känns lite onödigt att bara åka och hoppa en 1.20.. Men ska nog spara på min lilla häst. även om det är just det han gjort hela sitt liv, sparat sig ;) Men han är väl lika sliten som en 7 årig hopphäst, eftersom han ungefär tävlat sammanlagt 2 år utav sitt liv! haha.


Är vi inte nice då?! :D 120 på lugnet

rj

3.a:)

3a Med yrrisen idag! han var så jävla fin i båda klasserna och fyfan vad han blivit smidig och vändbar! för ett halv år sedan kunde han knappt galoppera! hahaha. Är lite stolt över hans prestationer idag alltså! haha fått 3 3.e placeringar på honom iår. de verkar vara vår grej! Har massa bilder sen också, ska bara orka lägga in dom på seg-datan.
2009
6:a Pi
2:a Pi
4:a Pi
3:a Pi
1:a Pi
4:a Pi
3:a yrroll
1:a Pi
2:a Pi
3:a yrroll
4:a Pi
20:e Pi
1:a Pi
3:a Yrroll
Placeringarna börjar ta sig lite iår endå. Dock har jag inte vunnit någon "riktig" klass än iår, bara stlhoppning och så, inte lika kul ;) sedan har ag faktiskt inte tävlat så mycket på Yrroll utan de var vår 4:e tävling för iår. :)

Grattis Louise som blev Sveriges yngsta A-tränare igår!!!

Hahaa hela vägen hem från strömsholm igår, hela natten och hela dagen idag har jag surat över min total flopp på min livstävling! Första dagen hade pi tappat brodden på ena hoven vilket tillsammans med strömsholmsbanan + regn blev livsfarligt. Något min porslinshäst kände av. Det var onödigt att ens försöka ta sig runt då hon blev totalt osäker. Men skulle ju bara ta dagen som en lära känna dag så de sket ja i.

Fredagen började dagen med att Pi skakade på sig och tränset ramlade av((((((((((???????????)))))))))) öööh va? Allt var spänt och så men hon bara skakade av sig det? haha. Vet inte alls hur vi lyckades men som tur var så är hon ju världens snällaste och jag fick tränsa om mitt på vägen. Pi var tooooooooooooooooook fin på framhoppningen. hoppade så jävla bra. Men när vi väl var inne på banan vet jag inte riktigt vad det var. hon stannade på 3an som var en rejäl oxer och sedan en oxer in i en kombination. Vår teori är att jag antingen behöver en rejäl omgång med mental träning eller att Pisen kan ha en låsning som gör att hon inte vill hoppa oxrarna då det blir ett längd hinder + höjden på den här nivån som gör att hon måste sträcka ut. som ni vet så har vi ju ridit på den här nivån ett bra tag och dessutom högre så det är ju inte så att vi gått upp på nivån oförberreda som en viss idiot här verkade tro? haha.

Men något som är väldigt roligt är att ALLA fel (stopp) vi haft under året har vart på oxrar. Det ligger något bakom det. Jag blir osäker så fort vi rider mot en oxer och så fort vi övervunnit en så blir jag så stolt. hahah. Dessutom nu när jag tänker efter så känns det som vi inte hade så mycket tryck i galoppen som vi kanske behövt då strömsholm är en riktigt svår bana att rida på. synd att vi inte har några bra kamera och kan filma med ..

Om någon har bra tips på lite självförtroende övningar är ni vaaaaaaaaaaaarmt välkomna med ideer! Men det är som min pojkvänn sa, det är bara att gräva ner sig och komma tillbaka igen, alla har motgångar. Imorrn ska jag tävla yrroll :) det är skönt att ha två olika typer av hästar så inte det här problemet sätter sig ännu djupare.





Om ni vill veta något roligt så har jag och mamma kört säkert över 10 mil fel i helgen! Och hon som säger att vi inte behöver en GPS?! Och en till sak vi lärt oss, fast som vi egentligen redan visste är att vår transportsmärke-släpen är SKIT ( kan inte nämna namnet). Inget vi rekomenderar och värmlandsvagnarna (som hade exakt samma modell från exakt samma leverantör) har tom slutat sälja släpen nu eftersom det är så dålig kvalite.  Även jätte många återförsäljare har slutat sälja de här transporterna med pga av alla standard fel som är på transporten så som el fel, rost, vattenläckage, bultar som låstnar m.m.

.....

Helgen har gått åt  helvete, helvete, helvete! Vid såna här tillfällen undrar man varför man rider. Men Pi ska in och kollas upp. Kanske en låsning.. Yrroll ska tävla imorrn.

Imorgon åker vi!

Nu har jag vart lite frånvarande igen! Men har kommit hem ganska sent flera dagar och varit tvungen att hinna rida båda hästarna, och då finns de ju inte mycket tid över för bloggen! Men det som har hänt är att jag var på hoppträning på Yrroll igår. vilket inte gick 100!  Men blev bättre när vi höjde upp hinderna lite. Har är så jäkla tung riden och gick inte alls lika bra som han gått de senaste dagarna! när jag kom hem från träningen ca halv 8 så skulle jag rida Pi med. Hon ska ju som bekant ner på stömsholmstävlingarna. Frågade Uffe om han skulle dit så han kunde hjälpa mig lite på framhoppningen, men han hade fått förhinder.. :/ Men mamma pratade med Åsa Haaga idag (Louise Haagas mamma) Och Louise ska ju vara någon slags "sportkommentator" där och kanske skulle kunna hjälpa mig. Så illa som jag red i msvbn i söndags så skulle inte ens väldens bästa ryttare kunna hjälpa mig ;) Men imorgon åker vi ner och tar första rundan som "lära-känna-banan-runda" Sedan får vi se vad vi har att jobba med under dagarna. Har packat mina saker nu och ska strax ut i stallet och putsa alla Pi-saker och städa stallet lite. förmodligen kommer johannipanni vangen och rider Yrre på Fredag när vi är borta. :) (www.johannavangen.blogg.se) :)

N nu ska jag forsätta packa! skönt att klockan redan är typ halv 9. noooooooooooooooooot!

Haha

ouöi

RSS 2.0